Vocaal Ensemble ‘Embrace’ zingt verrassend en gevarieerd in vernieuwde Borculose synagoge

BORCULO – In 2016 nam Saskia Heerink het initiatief tot het formeren van een close harmony ensemble. Een aantal vrouwen reageerde op haar oproep en zo ontstond het vocaal ensemble ‘Embrace’. De negen vrouwen zingen met groot plezier een onalledaags en daardoor verrassend a capella repertoire. Als eerste muzikale groep testen zij de akoestiek in de ook verrassend vernieuwde zaal van de synagoge in Borculo, Weverstraat 4. Hun optreden onder de titel ‘Een Muzikale Omarming’ begint om 14:30 uur. De toegangsprijs is € 10,00, donateurs betalen € 7,50, inclusief koffie/thee.

Eigen geluid
Onder leiding van Ans Kolenbrander zingt het koor bijzondere melodieën uit vele windstreken en verschillende tijdvakken. Veel hiervan werd speciaal voor hen gearrangeerd. Dat geeft ‘Embrace’ een geheel eigen, sprankelend geluid.

Mexicaans
Jazzy close harmony nummers en markante Mexicaanse traditionals, verfijnde renaissance madrigalen en melancholieke Zuid Europese melodieën wisselen elkaar af
en worden ingeleid met een korte toelichting op de oorsprong en inhoud van de liederen. Verrassend, veelzijdig en gevarieerd! Zij nemen je graag mee op reis, over de wereld en door de tijd. In het tweede deel na de pauze is een instrumentaal intermezzo op saxofoon door Mirjam Smeets opgenomen.

Informatie
Voor inschrijven en meer informatie over deze en andere activiteiten, zie synagogeborculo.nl/activiteiten. Telefonisch inschrijven: 0545 272754 of 06 23120401.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven