Tegenstanders AZC Eibergen laten van zich horen via Abri

EIBERGEN – Wederom protesten tegen de komst van een Asielzoekers Centrum in Eibergen. Nadat eerder al spandoeken waren opgehangen op de geplande locatie en stickers zijn geplakt op lantarenpalen, zien we nu een poster in een abri bij een bushokje. De tekst die te lezen is, was eerder ook te zien op de andere uitingen. Welke personen er precies achter de uitingen zitten is niet bekend, maar duidelijk is dat opdrachtgevers tegen de komst van een AZC zijn in Eibergen.

Reactie
Jorrit Hondorp, raadslid namens de PVDA, uit Eibergen rolde destijds de spandoeken die waren neergezet op en legde ze aan de rand van het weiland neer. Later besloot het college van Berkelland om de spandoeken helemaal te verwijderen. Hans Pelle, oud PVDA raadslid uit Eibergen, reageert deze keer fel op de actie “Te triest voor woorden. Ben je van buitenlandse afkomst, gevlucht voor geweld, oorlog of politieke kleur en dan sta je op de bus te wachten om naar school of je werk te gaan. En dan lees je dit! Reclame voor vliegen en vlees staan we niet toe, en dit wel?? Ongelofelijk”. Zo laat hij weten.

Ander geluid
Wij spraken ook met oud-Eibergenaar en voormalig CDA Berkelland raadslid Thijs Luiken. Hij heeft een heel andere visie “Dus blijkbaar is er een grote groep mensen in Eibergen dat zich behoorlijk ongerust maakt over de komst van een AZC met voornamelijk jonge mannen naast een school en wat dat gaat brengen voor de onderlinge cohesie en veiligheid van het dorp. Hieraan wordt voorbijgegaan en afgedaan als “Triest, radicaal en extreem”. Dhr Pelle vergelijkt deze eigen inwoners uit Eibergen die bang zijn en vreedzaam hun mening geven zelfs met “Nazi’s”. Dat een gekozen en voormalig PVDA volksvertegenwoordiger uit Eibergen zelf de ballotage gaat vormen wat wel en niet wenselijk is in de publieke ruimte en spullen vernield en weghaalt riekt naar inbreuk Op artikel 9 van onze Grondwet. Daarin staat dat iedereen het recht heeft om te demonstreren. De inhoud van die meningsuiting doet er, bij de vraag of het mag ja of nee, niet toe. Het zou een mooie puinhoop worden als iedereen elkaar de mond gaat snoeren als de uiting je niet bevalt. Wanneer een burger alle spandoeken van de PVDA zou verwijderen omdat de boodschap hem of haar ook niet aanstaat krijgt men dezelfde dag nog de politie aan de deur. Luister naar elkaar en ga in gesprek. Onderzoek het draagvlak voor een AZC en luister naar de inwoners. Het lont zit blijkbaar in het vat. Laat het niet escaleren. Veel wijsheid gewenst”. Zo besluit Luiken. 

 

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Tegenstanders AZC Eibergen laten van zich horen via Abri”

  1. Eibergenaar die zich meer zorgen maakt over racisten dan vluchtelingen

    Wat een gênante vertoning dit.. En die Thijs Luiken mag zich ook nog wel achter de oren krabben. Waar is de barmhartigheid, het fatsoen en dat gezever over normen en waarden heen van het CDA? Ze kunnen de C en de D wel uit de partijnaam weglaten.

  2. Als de nuance verdwijnt dan is communiceren vrijwel onmogelijk.

    Laten we vluchtelingen welkom heten en ze iets te doen geven. Het verenigingsleven kan altijd nieuwe leden gebruiken. Werkgelegenheid is er ook wel verwacht ik.
    Laten we vooral niet bang zijn en inburgeren stimuleren.

    En ter verduidelijking: vrijheid van meningsuiting betekent ook dat je de mening van iemand anders stom mag vinden en noemen. Het lijkt erop dat sommigen denken dat na het droppen van een statement niemand daar iets van mag zeggen of zo.

    Nou, fijne (nazomer-)dag!

  3. Have a nice day en de Berkelland rally waren onderdeel van onze cultuur .
    Dankzij hans is ons dat afgenomen ..das pas extreem.

  4. Dat mensen zich zorgen maken snap ik .
    Kijk maar eens naar de tv uitzendingen van Opsporing verzocht .

  5. Ik kan me heel goed voorstellen dat er zorgen zijn m.b.t. leefbaarheid, overlast en veiligheid.
    Het is dan ook logisch dat mensen zich willen uitten… Het lijkt mij een bevestiging dat er te weinig aan participatie is gedaan.

  6. Wat fantastisch verwoord door dhr. Thijs Luiken!
    Niet zomaar iets doordrukken alleen maar omdat het politiek gewenst is.
    Voor diegene die hier zo deugdelijk mogelijk proberen over te komen,
    woon er zelf maar eens naast…. dan veranderen deze opvattingen wel.

  7. Dit is wel heel gênant…..moeten we niet willen.
    Ik snap dat er iets moet gebeuren…….echte vluchtelingen moet zeker geholpen worden en zijn welkom!!!
    Derde landers/ gelukzoekers gelijk retour.
    Bij criminaliteit ook meteen retour

  8. @Eigen Volk.
    A van Asocialen die decennia lang fortuinzoekers hebben lopen importeren alsof het goud betrof. En diezelfde aso’s lopen (met die volgevreten timmermans voorop), al na een paar maanden van een rechts kabinet te klagen?
    Zijn die door een molenwiek geraakt? Zijn die “spontaan”‘ zot geworden? Is het niet door jarenlange linke politiek (met dank een pvda, en onlangs en met name d66) dat er legio fortuinzoekers geïmporteerd zijn? Maar daar hoor je die linkse rakkertjes (jetten/timmerellende/ en consorten) niet over.
    Welnee, die lopen te klagen dat bed/bad/brood afgeschaft wordt.

    Ondertussen hoor ik elke dag filemeldingen richting Duitsland. Prima, moeten wij andersom ook weer gaan doen!!! Fortuinzoekers die denken de grens over te kunnen steken kan je dan een halt toe roepen als ze vanuit Duitsland/België komen.

    Ik vernam in het debat vandaag dat elke afrikaan 300.000 euro per jaar kost. WAT????????????? Dat mag ik ooit hopen te gaan verdienen. Graag zou ik datzelfde bedrag jaarlijks aan de belasting betalen.

    Maar hallo, 300 duizend euro. PER afrikaan????? Waar moet jij en ik dat uberhaupt van betalen? Of verwachten ze dat we doorwerken tot na ons 100e levensjaar? Die achterlijke linkse politiek?????????//

  9. Doe cultuur van die slappe hap die Hezbolla aanhangen. Die achterlijke studenten. Dat is toch niet te vatten?? Tijd dat ze die radicale idioten oppakken, hen enige studie ontzien. Studiebeurs afpakken. Demonstreren = 20 jr celstraf. Denk dat het dan snel is afgelopen met die meelopers, die minkukels die geen grein besef hebben.

    Die dood en verderf verheerlijken van hezbolla. Een terroristische organisatie.
    Die lopen die achterlijke studenten te verheerlijken? Schaamt jij je niet? Onwetende simpele ziel dat je er bent!? Ik hoop vurig dat jij linkse student, al demonstrerend wordt opgepakt en in de cel gegooid wordt voor een periode van minstens 10 jaar.

    Dát en het uitzetten van fortuinzoekers is een must. Maar mensen met een gedachtegang als die van jou….. 100 punten: export is ook een must!!!! We shit you not! Be gone, met diezelfde fortuinzoekers waar jij voor demonstreert. 2 vliegen in 1 klap. En oh, ga niet denken dat je met een vliegtuig het land uitgezet gaat worden. Neen: in Rotterdam liggen genoeg schepen waar je, al werkende, je terugreis kan bekostigen!!!! En je nagereisde familie idem dito.
    Gratis in NL is voorbij!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven