‘Reizen door de Tijd’ op basisschool Het Simmelink in Eibergen

EIBERGEN – Op Basisschool Het Simmelink zijn de leerlingen deze week gestart met een spannend nieuw thema: Reizen door de Tijd. Dit schoolbrede project is feestelijk geopend in een sfeervol verduisterde gymzaal, waar de nieuwsgierigheid van de kinderen werd geprikkeld door de komst van niemand minder dan Professor Sophia. Met haar zelfgemaakte tijdmachine reisde ze – met enige moeite – door verschillende periodes van de geschiedenis.

Opening
De opening verliep vol humor en avontuur. Bij de eerste poging belandde Professor Sophia per ongeluk in de tijd van de dinosaurussen – veel te ver terug! Na een tweede test landde ze in de prehistorie, wat ook nog niet de juiste bestemming was. Pas toen ze de hulp inriep van een aantal moedige juffen, kwam de tijdmachine in actie. Onder luid applaus van de kinderen stapten er verschillende historische personages uit de tijdmachine: een ridder, een jonkvrouw, een pestdokter, een non, schilder Rembrandt van Rijn en zelfs een echte Viking! Deze levendige personages vormen de basis voor het thema dat de komende weken centraal staat op de hele school. De kinderen zullen werken en leren over onderwerpen als ridders en kastelen, de middeleeuwen, de tachtigjarige oorlog en de Gouden Eeuw. Dit thema sluit aan bij de innovatieve leermethode 4xWijzer, die op onze school wordt gebruikt.

Verkennen
De kinderen krijgen de vrijheid om op hun eigen manier de geschiedenis te verkennen, door middel van spel, creatieve projecten, en onderzoek. Zo worden niet alleen feiten geleerd, maar ook belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en probleemoplossend vermogen. Het enthousiasme was duidelijk merkbaar bij zowel leerlingen als leerkrachten, en de betrokkenheid zal de komende weken alleen maar verder groeien. Dit project biedt een rijke kans voor de kinderen van IKC Het Simmelink om op een inspirerende manier de geschiedenis in te duiken. Met deze onvergetelijke opening is het thema officieel van start gegaan. “Wij kijken uit naar de ontdekkingen en avonturen die onze leerlingen gaan beleven tijdens hun reis door de tijd!”.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven