Portretschilderen voor beginners in Ruurlo

RUURLO – De cursus Portretschilderen voor beginners, onder leiding van Teodora Ionescu, wordt weer aangeboden bij KunstKring Ruurlo. De cursus bestaat uit zes middagen van 12.45 tot 14.45 uur en vindt plaats in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Op donderdagmiddag 26 september gaat de reeks van start. Er is nog plaats voor enkele mensen die de uitdaging willen aangaan met het schilderen van portretten.

Nieuwe uitdaging
Iemand die al enige ervaring heeft met schilderen of tekenen en toe is aan een nieuwe uitdaging, kan bij Portretschilderen terecht voor een volgende stap. Het is wel een vak apart, zoveel is duidelijk. De meeste mensen hebben echt wel lessen nodig om een goed gelijkend portret te kunnen maken van degene die ze op het doek zetten.
Het is dus best moeilijk, maar Teodora Ionescu helpt de cursist op weg en leert deze de grondbeginselen. Het doel van deze cursus is om schilders te helpen om het portretschilderen onder de knie te krijgen en om hun eigen stijl te vinden. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schilders die geïnteresseerd zijn in het maken of verbeteren van hun portretten. Van beginners wordt wel verwacht dat zij ervaring hebben met tekenen of schilderen. Het belangrijkste is dat men al enige ervaring heeft met het kijken naar objecten/situaties en deze waarneming vervolgens op papier of doek vast kan leggen. Het maakt daarbij niet zo veel uit welk medium er wordt gebruikt; of dat nou potlood, houtskool, krijt, pen, olieverf of aquarel is.

Keuze
In de cursus wordt gewerkt met olieverf, met acryl of aquarelverf, soms met houtskool of potlood. Teodora laat iedereen vrij in de keuze van de verf. Gebruik van materialen, kleurenleer, licht en schaduw, opbouw van het gezicht en het gebruik van vele technieken brengt zij op heldere wijze voor het voetlicht. Door haar grote veelzijdigheid en warme persoonlijkheid is ze in staat om mensen te motiveren en te stimuleren om mooiere schilderijen te maken dan ze zelf hadden verwacht. In een ontspannen en gezellige sfeer geeft ze iedere cursist de aandacht die hij/zij nodig heeft om vooruit te komen. In de groepen heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Informatie
Teodora Ionescu (Roemenië, 1984) studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont ze in Nederland en is ze op uiteenlopende kunstgebieden actief. De laatste acht jaar is zij ook kunstdocent.
De zes lessen kosten 120 euro, exclusief materiaal; leden van de KunstKring krijgen 5 procent korting. Aanmelden kan via www.kunstkringruurlo.nl/cursussen, maar doe het meteen om zeker te zijn van een plekje bij deze cursus.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven