Ontdek de Geschiedenis van de stad en Heerlijkheid Borculo

BORCULO – In het kader van de Maand van de Geschiedenis verzorgt Peter Nieuwenhuis op zaterdagochtend 19 oktober 2024 (vanaf 10.30 uur) een boeiende lezing bij Café De Hoeksteen aan de Steenstraat in Borculo. Kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/borculo of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. De toegangsprijs is € 2,50 voor leden van de bieb. Niet leden betalen € 3,50. De koffie/thee is bij de prijs inbegrepen.

Vier jaar
Tijdens deze lezing worden twee delen van de vierdelige documentaire over de geschiedenis van de Stad en Heerlijkheid Borculo vertoond. Deze documentaire is het resultaat van een vier jaar durend project, waarbij Nieuwenhuis samen met de cameraman Albert Bakker uit Ruurlo een fascinerend beeld geeft van de rijke historie van Borculo.

Voorzitter
Peter Nieuwenhuis, voorzitter van de Stichting Borculo, Beleef de Berkelstad, de Historische Vereniging Borculo en bekend van zijn boek ‘Van Burclo tot Borculo’, neemt het publiek mee op een reis door de tijd. Tijdens de lezing worden deel I, ‘In den beginne’, en deel III, ‘Rampen en oorlogen’, vertoond. Het eerste deel behandelt de ontstaansgeschiedenis van de Heerlijkheid Borculo, terwijl het derde deel ingaat op de rampen en oorlogen die de stad hebben getroffen, waaronder de grote stadsbrand van 1590 en de ontberingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ongetwijfeld weer een fantastische ochtend mét een rasverteller in de persoon van Nieuwenhuis. De documentaire is met grote inzet van de lokale gemeenschap tot stand gekomen. Zo werkten vele figuranten, vrijwilligers en sponsoren uit Borculo en omgeving mee aan het project. De lezing biedt een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis van Borculo en om kennis te maken met de verhalen en gebeurtenissen die de stad hebben gevormd.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven