Lezing Waterstof in Ruurlo

RUURLO – Prof. Dr. Ad Van Wijk geeft op vrijdag 11 oktober een boeiende lezing over Waterstof in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo. De lezing begint om 20.00 uur.

Waterstof is het meest voorkomende element in het universum. Hoe kan waterstof een duurzame en veelzijdige energiebron zijn voor een breed scala aan toepassingen, van transport tot industrie en elektriciteitsopwekking? Professor Ad van Wijk gaat in deze lezing diep in op de rol van waterstof bij het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het minimaliseren van schadelijke uitstoot.

Game changer?
Een van de opwindende aspecten van waterstof is de potentie om duurzame energie op grote schaal op te slaan en te distribueren. Hoe kan groene waterstofproductie, aangedreven door milieuvriendelijke hernieuwbare bronnen, een game changer zijn (ofwel een ontwikkeling die het verschil kan maken) in de zoektocht naar een duurzame toekomst?

Als we vooruitkijken moeten alle instanties en ieder individu de urgentie erkennen om energie duurzaam te maken. Dat is een collectieve verantwoordelijkheid. Hoe kan men we gezamenlijk bijdragen aan de groeiende rol van waterstof in de energie-infrastructuur. Wat zijn de uitdagingen en kansen die voor liggen?

Prof. Dr. Ad van Wijk (1956) studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit en startte daar ook zijn carrière als wetenschappelijk onderzoeker duurzame energie. In 1984 was Van Wijk medeoprichter van Ecofys, dat later onderdeel werd van Econcern. Dit bedrijf ontwikkelde verschillende nieuwe duurzame energieproducten, -diensten en -projecten. In 2011 werd Van Wijk benoemd tot buitengewoon hoogleraar Future Energy Systems aan de Technische Universiteit Delft.
Hij is tevens gasthoogleraar Energie en Water aan KWR dat hem in 2018 benoemde tot Honorary Fellow.

Informatie
Kaarten voor deze lezing kosten 12,50 euro (inclusief een pauze drankje en koffie/thee voorafgaande aan de lezing) en zijn verkrijgbaar via de website van de KunstKring. Voor jeugd tot en met 18 jaar is de lezing gratis toegankelijk.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven