Kleintje Bieb Rietmolen viert 10 jaar

RIETMOLEN – Op 5 oktober 2024 is het precies 10 jaar geleden dat de sfeervolle leesvoorziening in de Dorpsaccommodatie Rietmolen (DAR) feestelijk werd geopend. Kleintje Bieb is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde plek in het dorp, en dat wordt natuurlijk gevierd! Tijdens de Kinderboekenweek, van 2 t/m 13 oktober 2024, staan er allerlei leuke activiteiten op het programma, waaronder een ‘Waar is Wally?’-familiewandeling door het dorp.

Idee
Het idee voor ‘kleintje Bieb’ ontstond toen de bibliobus uit de kleine kernen van Berkelland verdween. Vanuit het gemeentelijke project ‘Dorpsböke’ ontstond ‘kleintje Bieb’. De minibieb bevindt zich in de DAR, waar ook sportverenigingen trainen en dorpsactiviteiten plaatsvinden. De openingstijden van de bieb sluiten handig aan op andere activiteiten, zoals de peuter- en kleutergym. Zo kun je een bezoek aan de sporthal gemakkelijk combineren met het lenen van een mooi boek. Of gebruikmaken van het Spel- en boekenplan.

Activiteiten
Onder schooltijd worden er voor verschillende groepen activiteiten in de bieb georganiseerd met een leesconsulent van Bibliotheek Oost Achterhoek. Er is een breed aanbod van boeken voor jong en oud, dat regelmatig wordt vernieuwd. Zo is er voor iedereen iets te lezen.

Feestelijkheden
Rond het 10-jarig jubileum zijn tal van feestelijkheden gepland. Voor de basisschool en peuteropvang staan er activiteiten op het programma tijdens schooltijd. Op zaterdag 5 oktober is van 9.30 tot 13.00 uur een boekenmarkt, waar je voor een klein prijsje boeken kunt scoren. Daarnaast kun je op 5 en 12 oktober tussen 9.00 en 13.00 uur ‘Waar is Wally?’-familiewandeling lopen. De start is bij ‘kleintje Bieb’, waar je een boekje ontvangt waarmee je op zoek gaat naar Wally’s in het dorp. Iedereen is welkom en deelname is kosteloos. Lukt het jullie om ze allemaal te vinden? Kom langs en vier dit jubileum mee!

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven