Excursies bij bedrijven in Neede en Beltrum tijdens Loeren bij de Boeren van VK-Oost

BERKELLAND – Excursies bij melkveebedrijven in Aalten, Beltrum, Vorden, Lathum, Barchem, Halle, Neede, Zenderen, Steenderen en Zelhem staan centraal, tijdens de vierde editie van Loeren bij de Boeren van VK-Oost op vrijdag 13 september. Opgave voor 10 september.

Interessant, inspirerend en leerzaam
Resultaten, werkwijzen en ondernemerskeuzes van de bedrijven lopen uiteen, maar stuk voor stuk zijn de bedrijven en de toelichting van de melkveehouders interessant, inspirerend en leerzaam. Ieder bedrijf heeft een thema dat is afgeleid van één van de vier VK-Oostthema’s: kringlopen, rendement, verbinding of ondernemerschap. De aanvang is om 10.00 uur en de afsluiting op het tweede bedrijf is omstreeks 14.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. Deelnemers krijgen tijdens de dag een boekje uitgereikt met daarin bedrijfsinformatie, KringloopWijzer-data van de afgelopen drie jaar en de gemiddelde cijfers van de VK-Oost-bedrijven over 2023. Opgeven voor Loeren bij de Boeren is verplicht en kan nog tot en met maandag 9 september via deze link.

VK-Oost
Vruchtbare Kringloop Oost (voorheen VKA) is een lerend netwerk voor melkveehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere grondgebruikers op alle grondsoorten in Oost-Nederland. Boeren leren van boeren in een uitdagend leerprogramma. Dit doen ze in studiegroepverband. Samen ontwikkelen ze kennis in projecten en kennisgroepen. Deze opgedane kennis is direct toepasbaar op het eigen bedrijf. Samen met haar partners werkt VK-Oost aan de gezamenlijke doelen.

 

Foto: Anouk Hemmink

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven