Eerste wedstrijd AKF Klootschietcompetitie in de Dijkhoek

DIJKHOEK – Regerend kampioen KV Zwolle (Groenlo) zette een goede score neer op het parkoers van Dijkhoek. Het team won van ‘t Broek 1 in een directe confrontatie en gaf gelijk een visitekaartje af aan de overige teams. De teams werden bij de aftrap van de competitie allen welkom geheten door waarnemend voorzitter Jan Saaltink. Hij sprak de hoop uit dat het weer een spannende maar vooral gezellige competitie mocht worden. Jurgen te Brake vroeg namens het AKF bestuur aandacht voor het jeugdklootschieten. Hij bood hulp en advies aan verenigingen die bezig zijn om jeugd te werven.

Voorsprong
Zwolle, de kampioen van vorig seizoen, maakte geen fouten en werd met 47 schoten 1e met 3 schoten voorsprong op ’t Broek (Ruurlo). Klein Dochteren (Lochem) werd 3e met 51 schoten. Ook Eibergen en Zwolle 2 lieten 51 schoten noteren. Respelhoek (Geesteren) volgde met 52 schoten op de 6e plaats voor Klein Dochteren 2 met 54 schoten. Onderlingen 2 (Haarlo) noteerde 57 schoten voor ’t Broek 2 dat met 58 schoten minder goed op dreef was. Onderlingen 1 sloot de rij met 59 schoten.

Tweede klasse
In de tweede klasse was de eerste competitieronde een prooi voor Eibergen 2. Dit team noteerde een prima score van 51 schoten en was duidelijk te sterk voor de overige teams in deze klasse. Gastheer Dijkhoek noteerde 56 schoten en werd 2e op het thuisparkoers. Heksenkring volgde met 59 schoten op de 3e plaats. 12 Oktober is Winterswijk gastheer voor de 2e AKF competitieronde.

Foto: Archief

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven