De Achterhoek is vliegroute voor internationale ‘Falcon Leap’ oefening van Defensie

BERKELLAND – Inwoners van de Achterhoek kunnen van 9 tot en met 20 september laagvliegende militaire transportvliegtuigen over zien komen. Defensie houdt dan een internationale oefening genaamd ‘Falcon Leap’ waarin geoefend wordt met het droppen van mensen en vrachtladingen. ‘Vanaf Vliegbasis Eindhoven oefenen militairen van de landmacht en luchtmacht boven Nederland en België het droppen van ladingen en parachutisten’, laat defensie weten. ‘Aan Falcon Leap doen negen landen mee. Naast Nederland zijn dat Duitsland, Griekenland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.’ Met de internationale samenwerking hoopt defensie zich voor te kunnen bereiden op conflictsituaties.

Tweede week
Wanneer de vliegtuigen over de Achterhoek vliegen is niet precies te zeggen. Defensie verwacht dat het gros van de vliegtuigen die over de Achterhoek komen, in de tweede week van de oefening over zullen vliegen. Wel is duidelijk dat onze streek onder de vaste vliegroutes ligt. De deelnemers vliegtuigen zijn onder andere het Nederlandse C-130H ‘Hercules’ transportvliegtuig, de Amerikaanse C-130J ‘Super Hercules’ en de Spaanse C-295 Airbus vliegtuig. Defensie laat weten dat inwoners van de Achterhoek geen parachutisten in de regio hoeven te verwachten. De dichtbij zijnde ‘dropzones’ zijn in Ede en vliegbasis Twente in Enschede.

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

2 gedachten over “De Achterhoek is vliegroute voor internationale ‘Falcon Leap’ oefening van Defensie”

  1. Voormij mag de defensie met de komst van straaljagers meteen permanent in Twente komen. Dat is zeer goed voor de economie en banengroei. Ik ben sowieso voorstander van de komst van defensie in Twente.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven