Cursus Tekenen voor beginners in Ruurlo

RUURLO – De cursus Tekenen voor beginners begint weer in het atelier van de KunstKring in het Kulturhus in Ruurlo. De cursus wordt gegeven door docente Françoise Martens. De lessen zijn vanaf donderdag 10 oktober om de week van 13.30 tot 16.00 uur.

Veel mensen denken nog wel eens aan de tekenlessen op de basis- en de middelbare school. Ze hebben er vaak goede herinneringen aan en zouden het misschien best wel weer eens willen oppakken. Ze vragen zich af of ze überhaupt nog kunnen tekenen, en zo ja, of ze er beter in zouden kunnen worden. Ook kan het zo zijn dat men allang schildert, maar dat de basisregels van het Tekenen ontbreken en dat is soms best frustrerend. Docente Françoise Martens kan het deze mensen allemaal leren.

Basisbeginselen
Françoise Martens legt op een duidelijke manier de basisbeginselen uit. Daarna oefenen de cursisten de nieuwe kennis binnen een opdracht en oefenen ze efficiënt hun vaardigheden. Daarnaast oefenen ze de concentratie en de oog-handcoördinatie, beide belangrijke aspecten van tekenen. Er is altijd ruimte om te experimenteren en voor de persoonlijke inbreng. Krijgt de cursist een tekening niet af, dan kan deze die thuis makkelijk zelfstandig afmaken.
Binnen de cursus gaat men werken met verschillende tekenmaterialen zodat de cursist meteen kan bekijken welke het beste bij hem of haar passen. Kort voor het begin van de cursus ontvangt men een lijst met het benodigde cursusmateriaal. Veel materiaal hebben de meeste mensen waarschijnlijk al ergens in huis liggen of het kan redelijk goedkoop worden aangeschaft.

Cursistenexpositie
Aan het eind van het seizoen doen alle cursisten mee aan de expositie die begin april wordt georganiseerd voor alle cursisten van alle cursussen. Dat gebeurt met een tekening van een leuk onderwerp dat past binnen het kader van het lesprogramma. Over Françoise Martens Françoise studeerde ‘Fashion’, ‘Illustration’ en ‘Fine Arts’ aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij behaalde de diploma’s ‘Lesbevoegdheid Kunstgeschiedenis’ en ‘Lesbevoegdheid Eerste Graad’. Als vakdocent Tekenen en Schilderen heeft ze jarenlang ervaring met het onderwijs aan het MBO, HBO, VWO en Vrije Academie.
Voor deze cursus kan men zich aanmelden via www.kunstkringruurlo.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven