College van B&W met de Jappe door Borculo

BERKELLAND – Dinsdag 17 september maakte het college een bijzondere vaartocht over de Berkel, dezelfde route die Sint Nicolaas jaarlijks aflegt tijdens zijn intocht in Borculo. Het college zag hoeveel Berkelschippers nodig zijn voor deze tocht. Peter Nieuwenhuis van de stichting Borculo Sint Nicolaasstad en Berkelschipper Jan Ordelmans vertelden tijdens de tocht over de samenwerking tussen verschillende (vrijwilligers) partijen.

Beleefweekend
Elk jaar organiseert de stichting met meer dan 140 vrijwilligers het beleefweekend in november. Ze werken nauw samen met de Berkelschippers, lokale musea, ondernemers en toneelverenigingen, die allemaal bijdragen aan het succes. Dankzij een bijdrage van het Naoberfonds wordt Borculo in de winter prachtig verlicht.

Spektakel 
Het nostalgische spektakel trekt jong en oud uit de hele regio en daarbuiten. Wat dit evenement bijzonder maakt, is dat het toegankelijk is voor alle kinderen. Dankzij de samenwerking met Fijnder kunnen ook kinderen die onder de armoedegrens opgroeien deelnemen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven