Paul en Maike dragen de slinger van Grand Cafe de Klok Patisserie over aan Aleks en Madelon

EIBERGEN – Vorig jaar speelden de huidige eigenaren van Grand Café de Klok Patisserie open kaart door aan te kondigen dat de komende jaren naar opvolging van hun bedrijf werd gezocht. Nu na anderhalf jaar is het zover. De tijd is aangekomen dat Paul en Maike klein Goldewijk “de slinger” van de Klok gaan overdragen aan de nieuwe eigenaren Aleks Jeremic en Madelon Gerridzen. De kersverse exploitanten zijn beide 33 jaar. Aleks komt van oorsprong uit Neede en Madelon uit Enschede. Beide wonen ze nu nog in Hengelo (OV).

“Stoer en slim” werd er gerept door collegae van Paul en Maike vorig jaar nadat hun zoektocht volledig transparant naar buiten was gebracht. “Steevast antwoordden Maike en ik dan dat het wel “stoer” is, maar dat “slim” nog te bezien was”, aldus Paul klein Goldewijk. “Nu het zover is, kijken we er met goede gevoelens op terug. Het vinden van de juiste kandidaten is een lange weg, met name als je kandidaten zoekt die het bedrijf willen voortzetten in de huidige formule. Dan kun je maar beter transparant zijn. We kunnen met trots zeggen dat het gelukt is: Aleks en Madelon zetten alles precies voort, zoals wij het op dit moment doen.  Het restaurant, de partijen, de catering, de events en zelfs de Patisserie, waarin Maike blijft werken. Gaandeweg zullen er natuurlijk wel wat aanpassingen komen, maar dat moet ook, dat hebben wij ook gedaan om alles bij de tijd te houden”.

“Ergens in april van dit jaar hebben we de stoute schoenen aangetrokken en Paul gemaild”, zegt Aleks. “We zijn beide verliefd op de Klok, maar ja, zou het ook mogelijk zijn om het over te nemen? Veel gesprekken hebben plaatsgevonden en er was vanaf het begin een klik, maar er komt natuurlijk wel wat bij kijken. Samen èn met de juiste mensen om ons heen, is het gelukt en daar zijn wij ontzettend blij mee. Mijn eigen onderneming  F-Leks gaat plaats maken voor de horecasector, waar ik altijd veel passie voor heb”. Madelon vult aan: “vanaf mijn zestiende werk ik al in de horeca en wat  is er dan mooier dan met je eigen bedrijf te kunnen starten? Dat de Klok op ons pad zou komen, had ik nooit verwacht, wel van gedroomd. De taken tussen Aleks en mij zijn goed verdeeld en zelf zal ik vooral te vinden zijn in het Grand Café als gastvrouw”.

Na 3 oktober draait Paul nog enige tijd mee om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen. Bovendien worden er gesprekken gepland met zakelijke relaties om kennis te maken met het nieuwe stel. “En als er particulieren zijn, die vragen hebben over de door hun gereserveerde bruiloft of ander feest, dan hebben we graag dat ze ons even mailen of bellen”, aldus Madelon. “Met ons vieren hebben we afgesproken dat er ons alles aan is gelegen dat opdrachtgevers niet merken dat er aan het roer iets is veranderd”.  “Nou ja”, lacht Paul, “eigenlijk hoop ik en denk ik dat Aleks en Madelon de Klok nog veel verder gaan ontwikkelen”.

Na 65 jaar draagt de familie klein Goldewijk de slinger over aan Aleks en Madelon. Aankomende najaarskermis wordt dus ook de laatste kermis die door familie klein Goldewijk wordt georganiseerd. “We hopen op een druk weekend als gave afsluiting van een mooie tijdperk. Bovendien komen er familieleden speciaal voor terug. Zo gaan Paul en ik zelf kermismaandag vieren en sluiten ons volgend jaar aan bij de vaste groep kermisvierders”, zegt Maike. “Dan mogen we zelf eens de bekende roze munten  kopen bij de muntenhok” lacht ze, “want die blijven de komende jaren gewoon geldig, net als de dinerbonnen”.

Woensdag 2 oktober tussen 18.00 uur en 20.00 uur is er de gelegenheid om een welkomstbubbel op Aleks en Madelon te drinken en te genieten van een laatste rondje van Paul en Maike.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Paul en Maike dragen de slinger van Grand Cafe de Klok Patisserie over aan Aleks en Madelon”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven