3 tips voor het online zoeken naar vacatures


BERKELLAND – Ben jij op zoek naar een nieuwe baan omdat je huidige baan niet meer helemaal bevalt of misschien ben je wel net afgestudeerd? Dan is de kans vrij groot dat je zoektocht online begint. Maar net als met het online shoppen, is het aanbod van vacatures natuurlijk ook enorm. Vooral in de huidige tijd, waarin de meeste bedrijven staan te springen om nieuw personeel, is het dus wel belangrijk dat je weet waar en hoe je moet zoeken. Dat is ook precies de reden waarom wij een aantal tips voor je hebben. Vooral wanneer het de eerste keer is dat je op zoek gaat naar een baan of het ontzettend lang geleden is dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt, is het handig dat je wat handvatten hebt die je kunt gebruiken.

Gebruik gerichte zoektermen
Wanneer je online vacatures zoekt, is het belangrijk om gerichte zoektermen te gebruiken. Probeer specifieke trefwoorden te gebruiken die betrekking hebben op de functie of sector waarin je geïnteresseerd bent. Hoe specifieker je zoektermen, hoe relevanter de vacatures zullen zijn die je tegenkomt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te zoeken naar vacatures in Friesland in combinatie met een bepaalde functie. Als we bijvoorbeeld kijken naar verschillende functies in de zorg, dan kan de zoekterm ‘Vacatures in Friesland verzorgende IG3’ een goede zoekterm zijn waarmee je dus direct gericht zoekt op de vacatures die volledig aansluiten bij jouw wensen en opleiding.

Gebruik verschillende websites|Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende websites die specifiek gericht zijn op het plaatsen van vacatures. Door gebruik te maken van job boards en vacaturesites kun je gemakkelijk vacatures vinden die aansluiten bij jouw wensen en kwalificaties. Zorg ervoor dat je je CV up-to-date houdt en gebruik maakt van de filters en zoekfuncties van deze websites om relevante vacatures te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld bij BVNG verschillende vacatures zorg vinden die geschikt zijn voor starters die net klaar zijn met school, maar ook functies voor mensen die al de nodige jaren ervaring hebben en toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Naast allerlei vacatures kunnen ze je ook begeleiden tijdens het gehele proces vanaf het eerste gesprek tot uiteindelijk het tekenen van je contract.

Netwerk online
Naast het actief zoeken naar vacatures, kan het ook nuttig zijn om online te netwerken. LinkedIn is een veelgebruikt platform voor professionals en biedt tal van mogelijkheden om in contact te komen met potentiële werkgevers en recruiters. Door actief te netwerken en je online aanwezigheid te versterken, vergroot je je kansen op het vinden van interessante carrièremogelijkheden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld ‘openstellen’, maar kun je ook gewoon de stoute schoenen aantrekken en een bericht plaatsen. Het enige waar je dan wel rekening mee moet houden, is dat je huidige werkgever en collega’s dit ook kunnen zien. Je doet er daarom dus misschien verstandig aan om of open kaart te spelen of op een passieve manier om te gaan met deze mogelijkheid en alleen door middel van een privé bericht te reageren op bijvoorbeeld vraag naar personeel.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven