Uur djembé-plezier in de Dorpskerk Ruurlo tijdens open kerk

RUURLO – Djembe club Tiriba laat op zaterdag 10 augustus iedereen ervaren hoe leuk het is om het ritme van de djembé te verkennen. Het wordt een leerzaam uurtje muziek in de Dorpskerk. Wie wil krijgt de kans om iets nieuws te leren.

Gepassioneerd
Djembé club Tiriba kent een aantal gepassioneerde leden die anderen graag laten ervaren wat de kracht van de djembé is. Het is een instrument dat beroemd is om zijn toegankelijkheid en het gemak waarmee het bespeeld kan worden. De club belooft een muzikaal evenement, inclusief een doe-mee sessie, waarin de leden eerst optreden en vervolgens iedereen uitnodigen, die wil leren hoe eenvoudig en vreugdevol het spelen van een djembé kan zijn. Met slechts enkele basisbewegingen leert men al snel mee te doen met de ritmes van de meer ervaren spelers. De club belooft een muzikaal avontuur dat niet snel vergeten za worden, met de woorden: “Grijp deze kans om in slechts één uur iets nieuws te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de gemeenschap door muziek. Kom alleen of samen om het ritme van de djembé te verkennen.”

Informatie
De Dorpskerk is zaterdag geopend van 14.00 tot 16.30 uur. De djembé-sessie begint om 15.00 uur. Ervoor en erna kan iedereen de kerk bezichtigen aan de hand van een notitie met ‘De geheimen van de Dorpskerk’. Natuurlijk kan men in de Stiltehoek ook een kaarsje branden. De entree tijdens de Open Kerk op zaterdagmiddag is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het volledige programma van de Open Kerk in deze zomer staat op de website van de kerk.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven