Theaterspektakel gaat op herhaling met Deurdonderen


REGIO – Ze hadden de loodzware taak om in de schoenen te gaan staan van Normaal, maar ze hebben de afgelopen week grote indruk gemaakt: de cast van de theatershow Deurdonderen. Zoveel indruk dat het bestuur van de fanclub van Normaal er als de kippen bij was om een aantal leden van dit theatergezelschap te strikken voor het Høkersweekend van volgende maand, zoals deze fanclub-meeting sinds jaar en dag heet. De afgelopen week is in de steengroeve van Winterswijk een waar spektakelstuk ten tonele gevoerd als voorproefje op het vijftigjarig jubileum van Normaal van volgend jaar. Deurdonderen heet de voorstelling met de miljoenen jaren kalkstenen rotspartijen van de steengroeve als decor voor dit indrukwekkende schouwspel.

 

Stad en platteland
Waarbij het overigens niet alleen draaide om de muziek van Normaal, maar waarbij ook andere fenomenen werden belicht die zo specifiek zijn voor het platteland. Noaberhulp, brommers kieken en waarbij ook nadrukkelijk werd ingegaan op de tegenstellingen tussen het platteland en ‘de grote stad’. Niet alleen vanuit de Achterhoek, maar vanuit het hele land reisden liefhebbers af naar de steengroeve. Ofwel, de anhangers, zoals de fans van Normaal zich noemen. Vanuit Drenthe, Friesland, Brabant en ja, ook de Randstad kwamen ze naar de Achterhoek.

 

Niet klakkeloos imiteren
“We waren enorm onder de indruk”, zegt Ron Lam, voorzitter van het Anhangerschap, waarin het legioen Normaalfans zich heeft verzameld. “En behalve een prachtig stukje theater wist het gezelschap ook de nummers van Normaal op fraaie wijze neer te zetten. Met complimenten voor de hele band, het koor en de dansers en in het bijzonder voor zanger Robin Slutter. Deze geboren Achterhoeker wist perfect in de huid te kruipen van Ben. Waarbij hij vooral indruk maakte door Jolink niet klakkeloos te imiteren, maar Slutter bleef vooral ook dicht bij zichzelf.” Waarop het Anhangerschap een deel van het theatergezelschap vastlegde voor een optreden. Daarbij gaat het om zanger Robbin Slutter, de band en het koor dat op zondagochtend optreedt.
Ron Lam benadrukt dat het Høkersweekend voor iedereen toegankelijk is. “Dus ook niet-leden zijn van harte welkom!” Het Høkersweekend wordt gehouden op 30 en 31 augustus en 1 september bij café De Tol in Zelhem, de vroegere stamkroeg van Normaal.

Zie ook: www.anhangerschap.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Theaterspektakel gaat op herhaling met Deurdonderen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven