Workshop ‘Schilderen in de natuur’ om nooit te vergeten in Ruurlo


RUURLO – Docent Peter-Frans de Graaf  geeft op zondag 4 augustus een workshop Buiten schilderen in het buitengebied van Ruurlo. De workshop begint om 10.00 en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De workshop is voor beginners en gevorderden en kost 65 euro, exclusief materiaal. Met kwast en doek en met de schildersezel de natuur in. Genieten van de natuur en iets moois op het doek toveren. Heerlijk! De deelnemers gaan dat doen op zondag 4 augustus met docent Peter-Frans de Graaf.

Lesgeven
Deze docent, die al jaren les geeft bij de KunstKring, wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis en heldere manier van lesgeven. Hij gaat de deelnemers de bijzondere aspecten van het schilderen van de natuur leren, waarbij onder andere alle soorten groen een belangrijke rol spelen. De natuur is overweldigend en daarom is het moeilijk om te bepalen wat je op het doek wilt zetten. De Graaf helpt de cursist daarbij en vertelt hoe je de vele groene kleuren kunt mengen. En dat is niet het enige, want Peter-Frans zit boordevol tips en geeft gedegen adviezen. Wie een dag buiten schildert, kijkt daarna anders naar de omgeving. Degenen die het al eens eerder meemaakten waren zeer enthousiast. De deelnemers beginnen met een aantal oefeningen. En ineens zitten ze echt te schilderen. Loslaten hoort er ook bij, want het is overweldigend buiten. De cursisten maken keuzes en leren zo de natuur te begrijpen. Al schilderend merkt de deelnemer dat hij of zij beter kijkt en dat die de plek intenser beleeft en nooit meer vergeet. Daar kan geen foto tegenop. Wie enthousiast is geworden en eraan toe is om er een dag helemaal uit te zijn, kan zich aanmelden voor deze bijzondere workshop. Op www.kunstkringruurlo.nl/workshops staat meer informatie over onder andere de materialen die men moet meebrengen.

Dertig jaar
Peter-Frans de Graaf geeft dertig jaar les in allerlei schildertechnieken, grafische technieken en hij geeft al bijna tien jaar les bij de KunstKring in het schilderen met olie-, acryl-, en aquarelverf.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven