Workshop Découpage in Ruurlo

RUURLO – Kunstenares Yvon Bilderbeek geeft op vrijdag 9 augustus geeft workshop Découpage in galerie De Smidse, de Smidse 1 in Ruurlo. De workshop begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De workshop is voor beginners en gevorderden en kost 30 euro, inclusief materiaal. Na afloop van de workshop is er nog gelegenheid om de expositie te bewonderen.

Frans
Het woord decoupage komt van het Franse woord ‘decoupure’, dat ‘uitknippen’ betekent. Decoupage is een eeuwenoude techniek die uit het Victoriaanse tijdperk stamt. In die tijd werden huis-, tuin- en keukenvoorwerpen omgetoverd tot prachtige gebruiksvoorwerpen met behulp van papier, schaar, lijm en vernis. Door deze bewerking lijkt het of de motieven in papier zijn ingelegd.

Anders
En wat gaan de deelnemers aan deze workshop precies doen? Ze gaan het net een beetje anders doen dan hierboven beschreven staat. Zij gebruiken ook verf, inkt, krijt et cetera. Ze beplakken een eenvoudig gebruiksvoorwerp met motieven die ze knippen uit allerlei papier (cadeau, vloei, krantenpapier, kaarten et cetera. De deelnemers bewerken hun voorwerp ook nog met verf, inkt et cetera. Daarna wordt ‘t afgelakt met meerdere vernislagen, waardoor het lijkt of ‘t ingelegd is. Het effect is bijzonder! Men kan zich aanmelden via www.kunstkringruurlo.nl/workshops.

Edelsmeden
Yvon Bilderbeek volgde de opleiding Beeldende Vormingen en kreeg later les bij verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Ook gebruikt ze haar foto’s als inspiratiebron. Voor haar sieraden gebruikt ze allerhande materialen: zowel edelmetalen als rubber, karton, kralen, porselein, klei enzovoort. Ze werkt vanuit haar atelier in Doesburg.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven