Workshop Abstract schilderen in galerie de Smidse Ruurlo

RUURLO – Docent en kunstenaar Hugo Pos geeft zaterdag 3 augustus een workshop Abstract schilderen in galerie de Smidse, de Smidse 1 in Ruurlo. De workshop begint om 12.00 en duurt tot ongeveer 14.30 uur. De workshop is voor beginners en gevorderden en kost 30 euro, inclusief materiaal. Na afloop is er gelegenheid om de expositie ‘Kunst uit Berkelland’ te bewonderen.

Kunststijl
Abstract schilderen is een kunststijl waarbij de nadruk ligt op vormen, kleuren, lijnen, texturen en compositie in plaats van op herkenbare objecten of afbeeldingen. Abstract schilderen richt zich op het uiten van abstracte ideeën, emoties en concepten. Het doel is om visuele composities te creëren die de kijker uitnodigen om hun eigen interpretatie en betekenis te geven aan wat ze in het kunstwerk zien.

Variatie
Abstracte schilderijen kunnen variëren van chaotisch en expressief tot minimalistisch en geordend. Er kunnen verschillende technieken en materialen gebruikt worden om texturen en diepte te creëren. Het gaat niet om het zo realistisch mogelijk afbeelden van de wereld om ons heen.
Bij de workshop Abstract schilderen krijgen de deelnemers een basisopdracht van waar uit een eigen kleurrijk schilderij wordt gecreëerd.

Kennis maken
Deze workshop is een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met een nieuwe schilderstijl. Alle materialen zijn aanwezig. Men hoeft alleen maar goede zin mee te brengen en een open mind om iets nieuws te leren. En trek kleren aan die vies mogen worden. De expositieruimte biedt een creatieve, inspirerende omgeving waarin mooie dingen kunnen ontstaan.

Grote ervaring
Hugo Pos is kunstschilder met grote ervaring in kleurrijke abstracte en abstract-realistische schilderijen. Naast zijn eigen artistieke werk deelt hij graag zijn kennis en passie met anderen. Hij begeleidt zijn cursisten bij het verkennen van hun creatieve pad en het ontdekken van hun eigen unieke stijl. Pos leert hen de technieken en helpt vooral om een persoonlijke artistieke kunstuiting te ontwikkelen.

Aanmelden
Mensen die het leuk lijkt om mee te doen, kunnen zich aanmelden via www.kunstkringruurlo.nl/workshops. De deelnemer hoeft niets mee te brengen behalve een boterhammetje.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven