Ruim honderd fietsen nog niet opgehaald na Zwarte Cross


BERKELLAND – Naar de Zwarte Cross geweest en heb je nu nog een lege plek in je schuur waar ooit je fiets stond? Misschien staat hij wel in de opslag van Evert Bussink in Lichtenvoorde. Alle overgebleven fietsen van het festival heeft hij opgehaald. Echt alle, niet alleen vanuit de grote fietsenstallingen.

“We hebben ook fietsen uit de sloot, uit de berm en uit het maisland gehaald”, zegt Bussink. Alle fietsen belanden op het terrein van de Rova in Lichtenvoorde, al zijn ze er daar niet blij mee. Het zijn toch zo’n tweehonderd fietsen. “We hebben een afspraak met de gemeente gemaakt dat wij dit op ons nemen, maar het neemt gigantisch veel plek in beslag. Ik heb het liefst dat ze allemaal opgehaald worden.”

 

Er waren drie kijkdagen voor mensen die hun fiets kwijt waren. Volgens Bussink is elke dag anders, ook de kwaliteit van de fietsen die opgehaald worden: “De eerste dag werden de beste fietsen opgehaald. De dag erna waren het de fietsen die nog wel oké zijn. De fietsen die er nu nog staan zijn kwalitatief echt de minste. Het afvoerputje.”

 

Fietsen voor vluchtelingen
De fietsen worden de komende drie maanden nog niet afgevoerd. Als de fietsen niet opgehaald worden krijgen ze een mooie bestemming. De fietsen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gerepareerd en gaan dan naar vluchtelingen. Op dit moment staan er nog ruim honderd fietsen in Lichtenvoorde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven