Ontslagen wethouders van Berkelland blijven achter gewraakte actie ‘staan’, maar willen wel samenwerken met Boer

BERKELLAND – De drie ontslagen wethouders in Berkelland lijken dinsdag na de politieke rel terug te keren. De gemeenteraad heeft een ommezwaai gemaakt, maar Arjen van Gijssel, Gerjan Teselink en Betsy Wormgoor blijven achter hun gewraakte actie staan. Ze gingen staan als steunbetuiging aan ambtenaren en wilden niet meer samenwerken met raadslid Han Boer, op dat laatste komen ze nu wel schoorvoetend terug.

De Berkellandse politiek ontplofte tijdens een raadsvergadering op dinsdag 18 juni. Uit een intern onderzoek bleek eerder dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag binnen de ambtelijke organisatie. Daarbij ging de beschuldigende vinger nadrukkelijk naar oud-wethouder en huidig D66-raadslid Han Boer. Dat was reden voor de drie wethouders om tijdens de vergadering te gaan staan als steunbetuiging aan de ambtenaren. In de verklaring werd echter ook uitgesproken dat ze niet meer met een specifiek raadslid (Boer, red.) wilden samenwerken. BBB, OBL en GB zegden daarom met een motie het vertrouwen in de drie op, ze kregen steun van coalitiepartijen VVD en D66. Een ontslagprocedure werd in gang gezet.

De wethouders laten nu in een brief aan de gemeenteraad weten nog altijd achter hun actie te staan: ‘Wij, Arjen van Gijssel, Gerjan Teselink en Betsy Wormgoor, onderstrepen de woorden die wij in reactie op de motie van wantrouwen uitgesproken hebben op 19 juni. Wij hebben op 4 juni gehoor gegeven aan de oproep van twee raadsleden om te gaan staan voor de medewerkers van de gemeente Berkelland. Samenwerking komt in gevaar als grensoverschrijdend gedrag zich voordoet en mensen zich onveilig voelen. Daartegen spreken wij ons uit. Grensoverschrijdend gedrag accepteren wij niet.’

Samenwerken met Boer
Terugkomen op de uitgesproken woorden over het raadslid doen de drie wethouders niet expliciet in de brief. Wel geven ze nadrukkelijk aan met álle raadsleden samen te willen werken. Daaronder valt Boer, die dus nog altijd raadslid is. Hij heeft het fractievoorzitterschap van D66 deze week overgedragen aan Marc Berends. De wethouders schrijven in de brief: ‘Wij sluiten niemand uit en willen als wethouders samenwerken met alle raadsleden, zoals dat vanuit onze functie wordt gevraagd. Als wethouders zijn wij er voor u en we voeren ons beleid uit voor alle mensen.’

‘Volgende stap zetten’
Daarmee lijkt de lijmpoging, dinsdag in gang gezet door GroenLinks-fractievoorzitter Andra weg, te lukken. De weggestuurde wethouders zien het als stap op weg naar het oplossen van de politieke crisis. Komende dinsdagavond volgt de herinstallatie. ‘Laten we de volgende stap zetten en samen als raad en college uitspreken dat we willen werken aan het herstellen van het vertrouwen en de inhoud’, schrijven de ex-wethouders. ‘We moeten bespreken hoe we verder gaan samenwerken. Zo kunnen we met elkaar Berkelland op een goede manier besturen.’

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Ontslagen wethouders van Berkelland blijven achter gewraakte actie ‘staan’, maar willen wel samenwerken met Boer”

  1. Ach, en mocht het onverhoopt toch niet lukken… dan zijn de verkiezingen voor de gemeente Berkelland misschien te combineren met die voor de tweede kamer ?.

  2. Schrijf gauw verkiezingen uit zodat WIJ als inwoners een nieuwe gemeenteraad cq nieuwe wethouders kunnen kiezen en laat ons dan gelijk maar stemmen over het feit dat er nu zoveel “nieuwe” partijtjes, lees eenmansfracties bij zijn gekomen, daar zaten we nu net niet op te wachten, dus weg er mee.

  3. Ik snap niet dat meneer de Boer niet de eer aan zichzelf houd en cocequenties trekt inplaats van zich als een plucheklever te gedragen, dit schaad Berkelland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven