Naoberbus ontvangt cheque van €5.000,- van Rabobank

RUURLO – De Rabobank overhandigde dinsdag 9 juli een cheque ter waarde van 5.000 euro aan de secretaris van de Naoberbus, Robbert Schiltmans.

Gewaardeerd
In zijn dankwoord gaf Schiltmans aan dat de Naoberbus zeer verguld is met deze donatie. De Naoberbus heeft het bijzonder gewaardeerd dat de Rabobank zelf het initiatief heeft genomen om de Naoberbus te hulp te schieten, nadat zij uit de krant had begrepen dat gemeente Berkelland vooralsnog toch geen subsidie uit het Naoberfonds wil geven. Deze donatie was dus zeer welkom en kon niet beter worden besteed dan als bijdrage aan de zo hard nodige vervanging van de rolstoelauto.

Rolstoelen
De nu aangeschafte bus heeft een grotere capaciteit, waaronder plaats voor twee rolstoelen. Het sterk toegenomen vervoersgemak wordt zowel door de chauffeurs als door de passagiers gewaardeerd. Na eind augustus te zijn voorzien van de logo’s, zal de bus weer voor iedereen herkenbaar zijn. Tevens werd als heugelijk feit gememoreerd dat de Naoberbus inmiddels meer dan tweehonderd leden heeft, waaruit grote tevredenheid over de functie en inzet van de Naoberbus blijkt. De Naoberbus-organisatie is erop gericht te voorzien in het vervoer van personen, die wonen in gemeente Berkelland, die geen gebruik (meer) kunnen maken van openbaar vervoer of waarvoor het openbaar vervoer geen oplossing voor hun vervoersvraag kan bieden en niet beschikken over voldoende middelen om gebruik te maken van taxivervoer en dergelijke.
De groei van het ledenbestand vraagt wel om extra chauffeurs. Vrijwilligers zijn altijd welkom en het mooie is dat die zelf hun tijd en inzet voor de Naoberbus kunnen bepalen. Voor meer informatie kan men kijken op de website van de Naoberbus.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven