Marissa, Mitchell en AH Borculo


BERKELLAND  – Vrijdag 5 juli kreeg Jaap de Boer van ANBI Stichting HelemaalGroen bij AH Borculo een prachtig statiegeldbedrag, bestemd voor techniek en onderhoud van de veel gebruikte zwerfvuil app. Dit verrassende bedrag is bijeengebracht door de klanten die hiermee hun waardering voor het burgerinitiatief laten blijken, de Stichting waardeert dit buitengewoon!

AH Borculo houdt haar terrein keurig zwerfvuilvrij. Marissa van Wage (30) en Mitchell de Graaf (27) zijn de beide medewerkers die samen collega’s dit karwei voor hun rekening nemen, en ervoor zorgen dat alles er tiptop uitziet. Ze zijn niet alleen collega’s maar hebben ook een oogje op elkaar, ze werken al zo’n zes jaar bij AH. Iedereen kan zien waar ze geweest zijn, hun schoongelopen routes worden geregistreerd via de HelemaalGroen app met als weergavenaam ‘AHBorculo’ en zijn zichtbaar op https://app.helemaalgroen.nl/
Ze genieten erg van de complimenten van de klanten en hebben veel plezier in deze klus.

Manager Falco Otterloo heeft zijn medewerkers op het idee gebracht de app te gebruiken. Het registeren van de schoongemaakte route past prima bij de verplichting voor bedrijven hun terrein schoon te houden zoals dit in de omgevingswet is verwoord: https://watsonlaw.nl/bedrijfsterrein-verplicht-schoon-houden-en-andere-regels-voor-2024/

Goed voorbeeld volgen?
Welke ondernemer volgt dit mooie voorbeeld en laat eigen medewerkers met de naam van het eigen bedrijf geregistreerd zwerfvuilrapen via HelemaalGroen?

Zo werkt HelemaalGroen?
HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken. Activeer de app wanneer je zwerfvuil gaat rapen, dan wordt jouw afgelegde route als een groen lijntje zichtbaar op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt het naar oranje en twee maanden later is het bruin. Opnieuw lopen kleurt het lijntje weer groen. Je ziet je eigen route, die van deelnemers uit jouw omgeving én uit de rest van het land www.helemaalgroen.nl Dit in 2019 door Jaap de Boer uit Geesteren gestarte burgerinitiatief wordt breed gedragen. In het hele land zijn inmiddels 15.250 deelnemers actief. Iedereen kan meedoen: jong, oud, lopend, fietsend of in een scootmobiel. Je bepaalt zelf de route dan verveelt het nooit. Gemeente Berkelland telt nu 569 deelnemers bij HelemaalGroen, doe je ook mee? Laat je enthousiasmeren door Marissa, Mitchell en Falco! Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven