Gemeente Belangen Berkelland is alle zetels kwijt, Ingrid van Dijk zelfstandig verder


De onrust in de Berkellandse politiek duurt voort. Raadslid Ingrid van Dijk stapt ook uit de fractie van Gemeente Belangen (GB), waarmee die partij verdwijnt uit de gemeenteraad in de plattelandsgemeente. Vorige week splitste Rudi van de Esschert zich al af.

“Ik meen dat ik zelfstandig een betere koers kan varen om de belangen van mijn kiezers te behartigen”, noemt Van Dijk als reden om de partij te verlaten. Het lijkt lastig om de stap los te zien van het ontslaan van drie wethouders. Dat gebeurde na de publicatie van een rapport, waarin een oud-wethouder en huidig D66-raadslid van grensoverschrijdend gedrag werd beticht. De drie wethouders gingen staan voor de ambtelijke organisatie en wilden niet verder met de oud-wethouder. Dit tot grote onvrede van een meerderheid van de raad. De drie werden ontslagen, na een motie van D66, VVD, GB, OBL en BBB.

Volgens Van Dijk heeft haar stap niks te maken met die bijzondere raadsvergadering, inmiddels enkele weken geleden. “Ik heb met GB die motie gesteund, en sta daar nog steeds achter. Die ging over het veroordelen van raadsleden, dat vind ik niet acceptabel”, verklaart het raadslid, die wil benadrukken dat ze ook voor de ambtelijke organisatie van Berkelland staan. “De medewerkers steunen we volledig en we zijn voor veiligheid op de werkvloer. Dat heeft elke fractie uitgesproken.”

Einde aan Gemeente Belangen?
Van Dijk start een nieuwe partij: Lokaal Berkelland. Daarmee verdwijnt Gemeente Belangen na bijna twintig jaar uit de Berkellandse gemeenteraad. In 2005 kwam de partij, toen een fusie van lokale partijen uit Borculo, Neede en Eibergen, met drie zetels binnen. Bij de verkiezingen in 2014 en 2018 behaalde Gemeente Belangen met vijf zetels het beste resultaat. In 2022 verloor de partij drie zetels. De twee overgebleven zetels, zijn nu dus in handen van eenpitters.

Ledenvergadering
Gemeente Belangen zelf wil op dit moment niet reageren op de ontstane situatie, laat voorzitter Diana Kuenen weten. De lokale partij heeft op maandagavond 15 juli een ledenvergadering. Daarna wil Gemeente Belangen naar buiten treden met meer informatie over de toekomst.

 

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente Belangen Berkelland is alle zetels kwijt, Ingrid van Dijk zelfstandig verder”

  1. Wat mij betreft het hele circus berkelland
    Naar huis sturen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.
    Laat de inwoners maar bepalen hoe het politiek verder moet.

  2. Wanneer stopt landelijk en plaatselijk dat gezeik over eenmansfracties, een zinloze daad van kleffe plucheklevers welk denken dat ze “zelfstandig” verder kunnen regeren. Kost de inwoners bakken geld en er moet per direct weer gestemd worden zodat wij, burgers, de politiek bepalen en niet enkele wijsneuzen😡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven