Fietsmaatjes Eibergen is weer een stap dichterbij

EIBERGEN – Zo’n drie-en-een-halve maand geleden begon Ine Schenk met het initiatief: ze wilde een fietsmaatjesorganisatie opzetten in Eibergen. Na het overlijden van haar man, die op de zorgboerderij waar hij verbleef uitbundig genoot van fietstochten met een duofiets, nam Ine zich voor dat in Eibergen ook mogelijk te maken.  Ze deed een oproep in onze krant en de informatieavond in De Huve werd druk bezocht. Al gauw had Ine een team om zich heen verzameld om haar voornemen gestalte te geven.

Inmiddels is het initiatief nu echt van de grond gekomen: Stichting Fietsmaatjes Eibergen (met ANBI-status) is opgericht en het Noaberfonds heeft de Gemeente Berkelland met lovende woorden het advies gegeven om een substantiëlesubsidie te verlenen!

“De adviescommissie vindt het een mooi project, dat past binnen de criteria van het Berkellands Naoberfonds. Door mensen mee te laten rijden op een duofiets, haalt u ze uit hun isolement. Dit verbetert de leefbaarheid van de inwoners.” Met deze mijlpaal komt de aanschaf van de eerste duofiets een stuk dichterbij, vooral omdat andere fondsen en sponsoren het vaak het voorbeeld van het Noaberfonds zullen volgen.

Goed aanpakken
Je kan met die subsidie en verdere crowdfunding natuurlijk gewoon zo’n duofiets aanschaffen en gaan verhuren, maar je kan het beter meteen goed aanpakken.”, aldus Ine. Met steun van Fietsmaatjes.NL, een organisatie die al vele lokale initiatieven zoals dit met raad en daad heeft bijgestaan, is zij met haar team gestart om een duurzame Fietsmaatjes organisatie op te zetten (Fietsmaatjes Eibergen is de 50stefietsmaatjesorganisatie die gaat werken volgens de beproefde werkwijzen van Fietsmaatjes.NL). Een goed technisch beheer van de duofietsen en zorgvuldige werkwijzen om gasten aan fietsvrijwilligers te koppelen zijn daarbij heel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat mensen veilig en met plezier samen met elkaar op pad kunnen. Door een handig reserveringssysteem is het mogelijk om de fietsen optimaal te benutten.

Nog heel even wachten

Het daadwerkelijke fietsen komt nu wel dichterbij, maar de fietsen zijn er nog niet. De stichting zoekt nog steeds sponsoren, voor aanschaf van de fietsen en ook om straks de operationele kosten (onderhoud en stalling van de fietsen, verzekeringen, e.d.) te kunnen dekken. Fietsmaatjes Eibergen hoopt in september/oktober daadwerkelijk van start te gaan.  Wel wordt iedereen die belangstelling heeft om straks als gast of als fietsvrijwilliger een fietstocht uit te proberen uitgenodigd om alvast contact op te nemen met Fietsmaatjes Eibergen (zie www.fietsmaatjeseibergen.nl ). Want samen fietsen is echt gezellig. En gezond. Genieten van onze mooie omgeving, in de frisse buitenlucht en met de wind door de haren. Voor minder mobiele mensen is dat een groot geluk. Het kan spannend zijn om onderweg overgeleverd te zijn aan de fietsvrijwilliger die als enige kan sturen en remmen, maar om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen krijgen fietsvrijwilligers uitgebreide instructieritten waarin ze zelf ervaren hoe het is om als gast mee te fietsen en om goed met de duofiets te leren fietsen. Gasten kunnen ook eerst met een proefrit uitproberen of het iets voor hen is.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.fietsmaatjeseibergen.nl . Daar kunt u zich ook aanmelden
om straks als gast of vrijwilliger mee te doen. Of wanneer u belangstelling heeft om dit mooie project als donateur of sponsor te steunen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven