Eibergse Fiets 4-Daagse slaat wederom nieuwe wegen in               


EIBERGEN – De deelnemers aan de 42ste Eibergse Fiets4-daagse krijgen, van 13 tot en met 16 augustus, vier mooie routes gepresenteerd. Tourclub Eibergen is er opnieuw in geslaagd andere wegen in te slaan. Fietsers kunnen kiezen uit een 40 km of een 60 km route. De routes zijn uitgezet met de bekende oranje NTFU-pijlen.  De belangstelling is nu al groot volgens de coördinator van de Fiets4-daagse. Op de website van TCE is alle informatie te vinden. Een weekkaart kost 12 euro en een dagkaart 4 euro. De prijs is voor beide afstanden gelijk. Bij Grand Café De Klok kan tussen 9 en 12 uur worden gestart en het startbureau sluit om 17.00 uur. Met de deelnemerskaart wordt meegedaan aan de dagelijkse verloting. De prijzen worden aangeboden door de plaatselijke winkeliers. De trekking wordt elke dag om 12.30 uur verricht.

Dag 1
Op de eerste fietsdag, dinsdag 13 augustus, gaan de deelnemers richting Geesteren. De 60 km maakt een lus langs Zwiep en Barchem . De stempelpost op beide routes is bij boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Verken het schitterende landschap op eigen tempo en geniet van een ontspannen fietstocht door deze adembenemende omgeving.

Dag 2
Op woensdag 14 augustus rijden de deelnemers richting Beltrum en Zieuwent, de 60 km. gaat via Mariënvelde. De route gaat over perfect onderhouden kerkenpaden met prachtige natuur en vergezichten. In Zieuwent is voor beide routes de stempelpost.

Dag 3
Op de donderdag 15 augustus gaan de deelnemers richting  het kerkdorp Rekken en over het Berkelpad naar Oldenkotte. Via een stukje Duitsland komen we in Buurse, Haaksbergerveen en natuurgebied het Buurserzand. De 60 km. gaat door het Witte Veen.

Dag 4
Op de laatste fietsdag, vrijdag 16 augustus leiden de routes via Zwillbrock, Meddo.De 60 km. route gaat verder via Corle, Bredevoort en Vragender. ​Het buurtschap Corle is ontstaan uit een oude boerengemeenschap.  Boekenstad Bredevoort is een voormalige heerlijkheid en vestingstadje.  Vragender is gelegen op het Achterhoeks plateau, gevormd door keileem dat in de ijstijd is opgestuwd.

Een week vol met prachtige wegen en paden om van te genieten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven