Dorpsproces Beltrum vraagt meer tijd


BELTRUM – Bij het maken van een nieuwe dorpsvisie over maatschappelijke gebouwen ga je niet over één nacht ijs. In Beltrum wordt er al maanden gewerkt aan de toekomst van het dorp. En om dat op een goede en zorgvuldige manier te doen, vraagt meer tijd dan van tevoren bedacht. De informatieavond die op 8 juli gepland stond is daarom omgedoopt tot een inloopavond.

 

Vier scenario’s
Op 22 april stemden dorpsbewoners op een zestal scenario’s voor de toekomst. Door de werkgroepen is samen met externe adviseurs van adviesbureau AnnoNU en BCT Architecten besloten om vier mogelijke opties met de meeste stemmen verder uit te werken. Dit proces is in nauwe samenwerking met de gebouweigenaren zelf. En de gewenste zorgvuldige onderbouwing van de vier scenario’s vraagt meer tijd dan gedacht. Een volledige technische, planologische en financiële uitwerking is er dus nog niet.

 

Uitleg en vragen
Om iedereen, dorpsbewoners en andere geïnteresseerden, op de hoogte te houden is er maandag 8 juli een inloopavond in de kerk. Op grote borden wordt getoond wat de invulling van de gebouwen bij de verschillende scenario’s zou kunnen zijn. Vertegenwoordigers van de Beltrumse maatschappelijke gebouwen Dacapo, de kerk, Kulturhus en Sporthal zijn aanwezig. Zij geven uitleg en beantwoorden vragen. Ook de mensen van adviesbureau AnnoNU en BCT Architecten zijn erbij om meer toelichting te geven. Loop gerust binnen tussen 19 en 21 uur.

 

Volledige uitwerking
De samenwerkende vrijwilligers en adviesorganisaties hopen eind september/begin oktober de technische, planologische en financiële uitwerking te kunnen delen. De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk gedeeld. Ondertussen kunnen geinteresseerden meer informatie vinden op de website www.beltrum.nu Daar kunnen zij zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven