Dit zijn de kerstpakketten trends in 2024


BERKELLAND – Hoewel het nog zomer is, is het voor bedrijven in de gemeente Berkelland en daarbuiten tijd om na te denken over kerstpakketten. De trends voor 2024 richten zich op duurzaamheid, personalisatie en lokale producten. Deze trends helpen bedrijven bij hun bestellingen en geven een voorproefje van wat werknemers kunnen verwachten.

Duurzame kerstpakketten
De vraag naar duurzame kerstpakketten groeit snel, zowel in de gemeente Berkelland als in de rest van Nederland. Werknemers en bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Volgens een woordvoerder van Kerstpakkettenidee kiezen steeds meer bedrijven bewust voor duurzame opties. “We zien een sterke toename in de vraag naar kerstpakketten met milieuvriendelijke materialen en producten,” zegt de woordvoerder. Deze trend houdt al jarenlang aan. Zo vertelde een woordvoerder van Company of Gifts, een van de grootste aanbieders van kerstpakketten, vorig jaar in GroenVandaag dat zij in 2023 een enorme stijging in de populariteit van duurzame kerstpakketten hadden waargenomen. Ook in 2022 vertelde een medewerker bij de leverancier Kerstpakketten Pro in LiveLifeGreen dat het bedrijf toen al steeds vaker bestellingen kreeg voor duurzame kerstpakketten. Duurzaamheid is dus on the rise. Voorbeelden hiervan zijn kerstpakketten gevuld met biologische etenswaren, herbruikbare verpakkingen, en producten gemaakt van gerecyclede materialen. Een populair item is de herbruikbare waterfles van bamboevezel, die in veel pakketten te vinden is. Ook duurzame verzorgingsproducten, zoals zeep en shampoo bars zonder plastic verpakking, zijn in opkomst. Deze duurzame keuzes dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar geven ook een positieve boodschap af over de waarden van het bedrijf.

Lokale kerstpakketten
Er is een duidelijke toename van lokaal geproduceerde producten in kerstpakketten, een trend die ook in de gemeente Berkelland zichtbaar is. Bedrijven kiezen steeds vaker voor lokale producten om de regionale economie te ondersteunen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Volgens een vertegenwoordiger van Kerstpakketwebshop is deze verschuiving naar lokale producten zowel een duurzame als een sociale keuze. “Klanten waarderen het dat we de samenwerking met lokale producenten zoeken,” aldus de vertegenwoordiger. Ook deze kerstpakketten trend is niet nieuw in 2024. Vorig jaar sprak RTV Papendrecht het kerstpakket bedrijf Kerstpakketten Tip over lokale kerstpakketten. Nu ligt Papendrecht niet bepaald in de buurt van Berkelland, maar Kerstpakketten Tip besprak een landelijke trend in lokale kerstpakketten. Wat er in het kerstpakket zit, verschilt uiteraard per regio, maar het is in elke gemeente vaak een groot succes, volgens Kerstpakketten Tip. Populaire lokale producten die hun weg naar de kerstpakketten vinden, zijn onder andere ambachtelijke kazen, lokaal gebrouwen bieren, en handgemaakte chocolade. Ook streekproducten zoals honing van lokale imkers en jams van regionale fruitboeren zijn geliefd. Deze items geven de kerstpakketten een authentiek karakter en versterken de band tussen lokale bedrijven en hun gemeenschap. Door te kiezen voor lokaal geproduceerde goederen, dragen bedrijven bij aan het behoud van lokale ambachten en ondersteunen zij duurzame bedrijfsvoering.

Gepersonaliseerde kerstpakketten
Ten slotte is een opvallende trend in 2024 de groeiende populariteit van gepersonaliseerde en op maat gemaakte kerstpakketten. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om kerstpakketten af te stemmen op de individuele voorkeuren en behoeften van hun werknemers. Volgens Kerstpakketten.net speelt personalisatie een belangrijke rol in het verhogen van de waardering en tevredenheid van medewerkers. “Gepersonaliseerde kerstpakketten laten zien dat bedrijven aandacht besteden aan de persoonlijke wensen van hun werknemers,” zegt een vertegenwoordiger van het platform. Voorbeelden van maatwerk kerstpakketten zijn onder andere kerstpakketten met een selectie van favoriete snacks en dranken van de ontvanger, luxe verzorgingsproducten aangepast aan persoonlijke voorkeuren en zelfs hobby-gerelateerde items zoals boeken, sportartikelen of kookgerei. Een ander populair idee is het toevoegen van persoonlijke boodschappen of bedankbriefjes van het management. Deze gepersonaliseerde elementen maken kerstpakketten niet alleen unieker, maar versterken ook de band tussen werkgever en werknemer, wat bijdraagt aan een positieve werkomgeving.

 

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven