Coverband Beatline gaat stoppen

BERKELLAND – Helaas komen aan alle goede dingen een eind.  Na lang overwegen heeft sixties coverband Beatline besloten om begin volgend jaar te stoppen.  Momenteel staat het optreden van zaterdag 25 januari 2025 in Zalencentrum Gebrande Waateren te Hengevelde als laatste datum gepland. Maar de band hoopt dat ze in maart 2025 nog één keer samen met de fans een knallende afscheidsshow, getiteld “Its All Over Now”, in een geschikte locatie te kunnen houden. “We hopen dat zaal Prinsen in Haarlo dan nog ter beschikking staat, maar anders moeten we naar een andere locatie uitwijken. Beatline bedankt alle fans voor de jarenlange steun en de onvergetelijke avonden vol muziek, dans en plezier”.

Oprichting
Sinds de oprichting van Beatline in 2010, door Jan Boevink en Arie Wensink (beiden voormalige leden van de coverband The Flames 1964-1966 en 1999-2011) heeft Beatline talloze harten veroverd met hun vertolking van de grootste rock- en beathits uit de jaren 1955-1975. Beatline heeft zich stevig op de kaart gezet als dé sixties coverband van de regio.

25 jaar
In december 2024 vieren Jan en Arie een indrukwekkend jubileum: al 25 jaar lang spelen zij de muziek van iconen als Elvis Presley, Cliff Richard, The Shadows, The Rolling Stones, The Beatles, The Searchers, Creedence Clearwater Revival, The Beach Boys, Status Quo en vele andere legendarische bands. De liefde voor deze muziek is ongeëvenaard, en dat is te merken aan elk optreden.

Bezetting
Beatline bestaat naast Jan en Arie uit drummer Fred Odink en bassist Martin Hofman, beide muzikanten met een rijke muzikale geschiedenis, waaronder hun tijd bij de bekende Enschedese band The Honest Men. Hoewel Fred Odink tijdelijk werd vervangen door Gerrit Wonnink, keerde hij uiteindelijk weer terug om de drumpartijen bij Beatline te verzorgen. Sinds eind 2022 wordt de zang verzorgd door Jan le Loux (o.a. Indeeds), nadat Ben Nijhuis besloot de band te verlaten. De magie van live optredens, een belangrijk kenmerk van Beatline’s optredens is de vriendschappelijke sfeer. Vanaf de eerste noten wordt er gedanst, en dat gevoel van energie en plezier houdt de hele avond aan. Voor de trouwe schare fans, die vaak weinig gelegenheden hebben om echt uit hun dak te gaan, zijn de optredens van Beatline een welkome ontsnapping aan de dagelijkse sleur en tevens een feest der herkenning. Beatline neemt het publiek mee op een reis terug naar de swingende sixties, naar de jeugdjaren vol muzikale hoogtepunten en dierbare herinneringen.

Tijdperk
Elke show is een viering van een tijdperk dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.
“Bedankt fans, dat jullie deze herinneringen samen met Beatline kunnen delen”. Komende maandag 29 juli speelt Beatline vanaf 11.00 uur in de feesttent van de kermis in voor-Beltrum (Gratis toegang) Meer informatie over de band is te vinden op de website: beatline.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven