Beleef het verleden tijdens de Oogstdag van de Eibergse Oldtimer Club

EIBERGEN – Op zondag 28 juli organiseert de Eibergse Oldtimer Club een nostalgische oogstdag die u mee terug in de jaren 50neemt. Van 10:00 tot 16:00 uur kunt u aan de Rekkense Binnenweg 10 in Eibergen genieten van een dag vol historische landbouwactiviteiten, leuk voor jong en oud!

Traditionele wijze
Tijdens deze oogstdag kunt u ervaren hoe er vroeger op traditionele wijze graan werd gemaaid en gedorst. De sfeer van weleer herleeft met het rooien, sorteren en afzakken van aardappelen, zoals het destijds gebeurde.
Zo is te zien hoe onze voorouders met hun handen werkten om het land te bewerken en de oogst binnen te halen. Een bezoek aan de oogstdag is niet compleet zonder te proeven van de heerlijk versgebakken pannenkoeken die ter plaatse verkocht worden.

Verzameling
Naast de ambachtelijke landbouwactiviteiten,
toont de Eibergse Oldtimer Club een verzameling van oude trekkers en machines. Deze mechanische geschiedenis geven een mooi beeld van de ontwikkelingen in de landbouwtechniek. Kinderen zullen genieten van de levendige demonstraties en de mogelijkheid om de machines van dichtbij te bekijken. Voor de ouderen onder ons is het een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen te delen.

Informatie
De entree is gratis
. Kom en beleef het verleden op een leuke, leerzame en smakelijke manier tijdens de Oogstdag van de Eibergse Oldtimer Club!

**Locatie:** Rekkense Binnenweg 10, Eibergen

**Datum:** Zondag 28 juli

**Tijd:** 10:00 – 16:00 uur

**Entree:** Gratis

Foto: Ter illustratie

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven