Bekende Achterhoekers: De zes bekendste sporters uit de Achterhoek

De Achterhoek heeft een rijke sportgeschiedenis en heeft enkele van de meest getalenteerde sporters van Nederland voortgebracht. Hier is onze top-6! De Achterhoek is een prachtige regio in het oosten van Nederland, en het staat bekend om zijn glooiende landschappen, historische stadjes en gastvrije inwoners. Maar de Achterhoek heeft ook een rijke sportgeschiedenis en heeft enkele van de meest getalenteerde sporters van Nederland voortgebracht.

Hier zijn de vijf bekendste sporters uit de Achterhoek:

1.   Alexander Büttner (Voetbal)
Alexander Büttner, geboren in Doetinchem, is een prominente voetballer die zijn carrière begon bij Vitesse Arnhem. Als verdediger heeft Büttner altijd indruk gemaakt met zijn snelheid, techniek en doorzettingsvermogen. Zijn indrukwekkende vaardigheden en vastberadenheid leidden tot een overgang naar Manchester United in 2012. Bij deze topclub won Büttner de Premier League-titel in 2013, een hoogtepunt in zijn carrière. Na zijn tijd in Engeland speelde hij onder andere voor Dinamo Moskou en New England Revolution. Sinds 2022 heeft hij een vaste stek bij Achterhoekse club De Graafschap.

2.   Siem de Jong (Voetbal)
Siem de Jong, afkomstig uit Aalten, is een nog een talentvolle Achterhoekse voetballer. Hij begon zijn jeugdcarrière bij De Graafschap voordat hij naar Ajax ging. Vanaf 2007 speelde hij daar als aanvallende middenvelder een sleutelrol in de ploeg die maar liefst vier keer de Eredivisie-titel won. Na een zware blessure speelde De Jong nog voor PSV en Newcastle United. In 2022 keerde hij terug naar zijn roots en tekende hij bij De Graafschap, waar hij zijn ervaring en leiderschap inbrengt om het team naar succes te leiden.

3.   Richèl Hogenkamp (Tennis)
Richèl Hogenkamp  uit Doetinchem, is een professionele tennisspeelster die op diverse internationale toernooien heeft geschitterd. Hogenkamp begon op jonge leeftijd met tennissen en heeft sindsdien meerdere ITF-titels gewonnen. Ze heeft deelgenomen aan de Grand Slam-toernooien en staat bekend om haar vechtlust en doorzettingsvermogen op de baan. Ze heeft naast al haar titels ook een opmerkelijk record op haar naam staan. In een tie tijdens het 2016 Fed Cup World Group gelijkspel versloeg ze Svetlana Kuznetsova. De wedstrijd duurde precies vier uur, de langste wedstrijd in de geschiedenis van de Fed Cup.

4.   Aniek van Koot (Tennis)
Aniek van Koot, geboren in het dorp Winterswijk, is een wereldberoemde rolstoeltennisser. Ze heeft meerdere Grand Slam-titels gewonnen in zowel enkel- als dubbelspel. Maar misschien haar grootste trots zijn haar zilveren en gouden medailles behaald op de Paralympische Spelen van 2016. Verder is ze verschillende keren Nederlands kampioen geworden. Van Koot is een voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen en heeft veel betekend voor de promotie van rolstoeltennis wereldwijd. Bijna altijd is ze favoriet bij bookmakers en online casino zonder Cruks. Haar succes en vastberadenheid maken haar een rolmodel voor velen, zowel binnen als buiten de sportwereld.

5.   Alexander Büttner (Voetbal)
De naam Alexander Büttner is onlosmakelijk verbonden met voetbalclub Vitesse, waar hij zijn carrière begon. Na een succesvolle periode bij Vitesse verkaste de Doetinchemmer naar Manchester United, waar hij onder andere de Premier League won. Na een omweg bij Dynamo Moscow en Anderlecht keerde hij in 2017 weer terug naar waar het begon. Na twee seizoenen was zijn contract bij Vitesse verstreken en net als veel andere voetballers uit de Achterhoek zal hij zijn laatste seizoenen spelen bij De Graafschap.

6.     Luuk de Jong (Voetbal)
Luuk de Jong is een spits die momenteel uitkomt voor PSV. Hij is de jongere broer van Siem de Jong en heeft eveneens een succesvolle carrière in Nederland en het buitenland achter de rug. De Jong begon zijn carrière bij FC Twente, waar hij in 2010 landskampioen werd. Na een tussenstap bij Borussia Mönchengladbach speelde hij vier seizoenen voor Sevilla FC, waarmee hij onder andere de Europa League won. In 2019 keerde De Jong terug naar PSV, waar hij nog steeds met veel succes speelt.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Bekende Achterhoekers: De zes bekendste sporters uit de Achterhoek”

  1. Nou ik schat bijvoorbeeld Annemiek van Vleuten (uut Vorden) en Robert Gesink (uut Varsseveld) wel. wat hoger in dat de 6 die jullie bedacht hebben. En zo zijn er vast nog veel meer. Iets beter je best doen de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven