Beatline voor het laatst in feesttent Voor-Beltrum? Of…. ‘Prima idee’

VOOR-BELTRUM – De voetjes gaan van de vloer in de feesttent in Voor-Beltrum. Veel aanwezigen, uit de buurtschap en omgeving en zelfs uit het Duitse Stadtlohn, zijn fan van Beatline. Ze zijn fan van de sixties coverband, die deze maandag echter voor het laatst optreedt in de feesttent van de kermis in Voor-Beltrum. Beatline stopt op 29 januari volgend jaar, de meeste bandleden vinden het een keer mooi geweest.

Zanger Jan le Loux wil volgend jaar een doorstart maken met Beatline, met een jongere bezetting van de band. “Nee”, zegt gitarist Arie Wensink op de vraag of hij eventueel doorgaat. “Maar het is een prima idee. Ik loop tegen de tachtig en ben klaar met het sjouwen van bijvoorbeeld de versterker. Ik heb last van de rug. Bovendien ben ik doof geworden en die gehoorapparaten werken ook niet altijd even goed.”

‘Direct op de dansvloer’
De in Voor-Beltrum aanwezige fans juichen een doorstart toe, zoals vader Meindert (76) en zoon Robin Eleveld (38) uit Borculo. Ze gaan naar alle optredens in de buurt, zoals in augustus naar zaal Prinsen in Haarlo. “Dat is een mooie zaal om te spelen. Daar staan de mensen direct op de dansvloer, dat zie je bij geen enkel ander feest”, zegt Arie Wensink.

In de feesttent komen ze ook op de dansvloer, op de muziek uit de jaren zestig. “Maar we hebben een eigen sound”, zegt Arie, doelend op het gitaarwerk van Jan Boevink. “We worden wel eens The Shadows genoemd en dat komt door Jan. Dat hoor je terug in alle nummers.”

Jongere muzikanten
Beatline heeft een trouwe schare fans van 60 tot 100 mensen, voor wie een leemte dreigt. Ze kunnen nu nog een avondje uit dansen op de muziek uit de jaren zestig, dat valt weg als Beatline stopt. Volgens Tonny te Braak, fan van het eerste uur, komt het niet zover. “Jan, de zanger, wil verder met jongere muzikanten”, zegt de uit Haaksbergen afkomstige Te Braak, die in het verleden al naar optredens van The Flames ging, de voorganger van Beatline. “Dat was 25 jaar geleden. En daarna naar Beatline. Hopelijk komt er een vervolg, al worden we allemaal natuurlijk ook een jaartje ouder.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven