Zeven nationale titels voor RGV springers

RUURLO – Dit weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen voor trampoline springen gehouden in Ahoy Rotterdam. RGV wist in de voorafgegane plaatsings wedstrijden met maar liefst 11 synchroonparen en 17 individuele springers te plaatsen voor het NK. Zaterdag was het de beurt aan alle 2e en 3e divisie springers. De wedstrijd bestaat uit een voorronde (verplichte oefening en 1 keuze oefening) en een finale (beste 70% met een max van 8 springers uit de voorronde). In de finale spring je nog een keer een keuze oefening en starten de punten op 0). De ochtend startte met synchroon. Voor Lynn Klein Kranenbarg (6 jaar) & Nine Rouwhof (7 jaar) was het hun eerste grote wedstrijd en wat deden zij het fantastisch. De meisjes sprongen zich, bij de 3e divisie instappers gemengd, een fantastische 5e plaats.Lotte Rouwenhorst en Maud Klein kranenbarg, 3e divisie jeugd l meisjes, gingen als een speer en wisten een mooie 5e plaats te behalen. Lotte en Anne de Vrught, tweeling zussen, lieten twee hele fraaie oefeningen zien in de voorronde bij de 3e divisie senior dames. De finale oefening was wederom zeer strak en goed voor een zilveren medaille.

Jongen en mannen

De jongens Siem Pardijs en Kasper IJkema sprongen dit jaar weer samen synchroon. Twee jaar geleden weerden zij in de 3e divisie Kampioen en ook dit jaar waren zij succesvol als paar maar dan in de 2e divisie bij de Jeugd ll jongens. Ook dit jaar wisten zij de nationale titel te pakken. De heren Jurre van Essen en Thomas Teunissen waren net als vorig jaar het beste synchroonpaar in de 2e divisie junior/senior heren. Nederlands Kampioen. Melle Andriesse en Benthe Kruit, 2e divisie junior meisjes, sprongen zich met drie nette oefeningen naar een mooie 7e plaats. Marjolein Nijhuis en Ayanna Norde, 2e divisie senior dames, eindigde net naast het podium. Met een zeer nette 4e plaats mogen zij zeer tevreden zijn. De meiden Lynn Brundel en Jikke Pardijs grepen net mis voor de finale ronde. Zij zijn op een mooie 9e plaats geëindigd bij de 3e divisie junior/senior dames.

Individueel

Na het synchroonspringen was het tijd voor de individueel geplaatste springers. Ook hier werden hele mooie resultaten behaald.

3e Divisie:
Sep Rouwhof, pupil jongens, een fantastische 7e plaats
Maud Klein Kranenbarg, jeugd l meisjes, een zeer fraaie 4e plaats
Lieke Lusink, jeugd l meisjes, 12e
Quinten Nagelmaeker, jeugd l/ll jongens, net naast het podium met een super 4e plaats
Mark te Stroet, jeugd l/ll jongens, 14e
Jikke Pardijs, junior meisjes, een hele nette 10e plaats
Lotte de Vrught, senior dames, pakte goud, Nederlands Kampioen!
Anne de Vrught, senior dames, een zeer fraaie 6e plaats
Siem Pardijs, jeugd l/ll jongens, ging met zilver naar huis!
Kasper IJkema, jeugd l/ll jongens, een goede 7e plaats
Ayanna Norde, 2e jeugd meisjes, nog herstellende van een blessure eindigde op een mooie 5e plaats.
Jurre van Essen, junior/senior heren, Nederlands Kampioen
Thomas Teunissen Junior/senior heren, startte de wedstrijd zeer goed, maar ging helaas mis in de finale. Hij eindige op een nette 5e plaats.
Kim Boekelder, senior dames, ging naar huis met een zilveren medaille!!
Marjolein Nijhuis, senior dames, behaalde een hele nette 7e plaats.

Zondag

Zondag was het de beurt aan de 1e divisie springers van RGV. Larissa Buitenhuis en Alysia Buitenhuis, tweelingzussen, de favorieten bij de senior meisjes gingen helaas mis tijdens hun eerste keuze oefening. Met een zeer nette oefening in de finale pakte zij zilver. Wout Krabbenborg sprong met Danny Pruis van Triffis Alkmaar bij de junior/senior heren synchroon. Iedere wedstrijd het afgelopen seizoen ging het synchroon springen steeds beter. Pieken deden zij op het juiste moment. Met een zeer goede finale oefening pakte zij de 1e plaats, Nederlands Kampioen Mady Brundel en Nikki Garritsen van KDO Apeldoorn, sprongen een zeer strakke voorronde. In de finale deden zij er nog een schepje boven op en sprongen een hele fraaie oefening. Goed genoeg voor goud!! Nederlands kampioen.

Voorronden
Alysia en Larissa Buitenhuis hadden zich ook beide individueel geplaatst voor het NK. Beide lieten hele mooie oefeningen in de voorronde zien en plaatste zich beide voor de finale. Eerst was Larissa aan de beurt. Zij zette een hele goede score neer. Een paar springers later was het de beurt aan Alysia. Zij liet haar beste oefening ooit zien, maar na de laatste sprong ging het mis en eindigde op de dikke mat. Dit kost twee hele punten. In dit geval waren het dure punten en greep zij de Nederlandse titel mis. Larissa ging er met het goud vandoor. RGV kan weer terug kijken op een fantastisch, leerzaam NK met super resultaten.