Wat kun je doen als er in Berkelland niets te doen is?


BERKELLAND – Het weer zit niet mee, er staan geen activiteiten op de planning en je agenda is nog leeg. Geen nood, want in dit artikel geven we een aantal unieke en leuke tips die je kunt doen in Berkelland. Van je geluk beproeven, tot het helpen van mede-buurtbewoners.

Online roulette spelen
Weerboer Gerrit Vossers heeft nat weer aangekondigd en je bent op zoek naar een binnen activiteit. Wat dacht je van een potje online roulette? Roulette is al decennialang een super populair spel, waarbij je zowel als beginnende speler maar ook met een dosis ervaring op zak, je geluk kunt beproeven. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende varianten om uit te kiezen, zodat er altijd wel een spel is dat past bij jouw spelvoorkeuren. Van het klassieke Europese Roulette, tot spelshows met extra inzetmogelijkheden, jackpots en een grote dosis entertainment. Zo maak je er alsnog een feestje van, als je niets te doen hebt.

Voorlezen
Een totaal andere mogelijkheid om je tijd te vullen, is door deel te nemen aan de Voorleesexpress. Deze organisatie bestaat uit vrijwilligers die kinderen met een taalachterstand helpen. Je kunt dit doen door voor te gaan lezen bij een gezin thuis, maar ook door andere leuke activiteiten te doen die zorgen voor interactie met het kind. Als vrijwilliger krijg je eerst een training en ga je vervolgens in de praktijk aan de slag. Als je interesse hebt gekregen kun je informatie opvragen via Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Kaarten
Kaarten is echt niet alleen een spelletje voor kinderen, maar ook zeker een leuke invulling voor een avond met vrienden. Er zijn op internet allerlei varianten te vinden, waarbij je geluk en techniek nodig hebt om elkaar een hak te zetten of te verslaan. Wat dacht je van pesten, hartenjagen, toepen, poker of bridge? Een spel dat je ook in je uppie kunt spelen is online blackjack, waarbij je gezellig kunt kletsen met je medespelers aan tafel. Terwijl je probeert om de bank te verslaan met je blackjack-technieken.

Fotograferen
Een hobby die tegenwoordig iedereen kan beoefenen, tenminste als je over een telefoon met camera beschikt, is het maken van foto’s. Als je jezelf verdiept in deze creatieve bezigheid, zul je met heel andere ogen gaan kijken naar de dingen om je heen. De Berkel heeft al eens een fotowedstrijd gehouden, waarbij wandelaars werden gevraagd om te proberen de mooiste foto te maken ter ere van de missie voor een drinkbare Berkel. Zo werd bijvoorbeeld een libelle gefotografeerd. Maar ook zonder deel te nemen aan een wedstrijd, is fotograferen een leuke manier om jezelf bezig te houden als er verder niets te doen is.

Meedoen aan de “Ik ben campagne”
We sluiten deze lijst van activiteiten af met een goed doel, namelijk met de stichting “Ik ben goed genoeg”. Zij hebben een campagne gelanceerd, waar je ook zelf aan kunt meedoen. Het enige dat je hoeft te doen is na te denken over wie je bent, waardoor je de LHBTIQ+ gemeenschap een warm hart toedraagt. Je kunt ook contact opnemen met de stichting om te helpen bij het realiseren van hun nieuwste campagne, die zich richt op jongeren.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven