Volop spektakel en gemoedelijkheid tijdens Oldenkotse Karmisse 2024

REKKEN/OLDENKOTTE – Oergezellig en voor alle leeftijden! Zo laat de  grensoverstijgende ‘Oldenkotse karmisse’ aankomend weekend 6 en 7 juli zich misschien wel het best omschrijven. Rondom Café Rotering op de grensovergang Rekken-Oldenkotte/Vreden is in een prachtige omgeving de hele dag door van alles te beleven. Er is open air (live) muziek, beachvolleyball en een oldtimer trekker- treff.   Maar dat is nog lang niet alles; je kunt struinen langs de kraampjes van de grensmarkt, de kinderen laten spelen of heerlijk op het terras genieten van al het leuks. De Duitse Bratwurst en een gebakken visje mogen natuurlijk niet ontbreken. Duitse en Nederlandse verenigingen werken samen om er opnieuw een mooi feest van te maken. Entree is gratis.
Radiostation
Voor de tweede keer zal radiostation Vinyl Gigant overdag live vanuit café Rotering muziek verzorgen. Met liefde voor piratenmuziek laten de mannen naar eigen zeggen ‘gouden klanken’ horen.  En terug van weggeweest is het grensvogelschieten waar iedereen aan mee mag doen. Muziekvereniging Crescendo geeft het traditionele früshoppenconcert. Livebands zijn ‘Curls on Fire’ en ‘Stairway to heaven’.
Zaterdag
Gigant
De chauffeurs van de oldtimer trekkers kunnen zich vanaf 16.30 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit van circa twee uur met een kleine pauze onderweg start om 17.30 uur. De toer wordt zowel door Nederland als Duitsland gereden. Hierna kunnen de deelnemers hun trekker op de weide laten staan voor de trekker-Treff op zondag. Deelname aan de rondrit en de trekker-Treff is gratis.

Vanaf 19.45 uur kunnen de teams zich melden voor het Grensvogelschieten. Dit gaat van start om 20.00 uur. Op het open air podium speelt coverband ‘Curls on Fire’.

 

Zondag

Om 10.00 uur verzamelen voor de oldtimer trekker-Treff. Deelnemers van zowel Nederlandse groepen uit Haaksbergen, Eibergen en Rekken, alsook Duitse trekkergroepen uit Vreden, Zwillbrock en Stadtlohn komen met antieke landbouwvoer- en werktuigen.   Om 11.00 uur begint het frühschoppenconcert door Crensendo op het open air podium. Dit is het afsluitende concert van het afgelopen muziekjaar waarna het zomerreces start.   Daarna start om 13.00 uur het beachvolleyballtoernooi. Zowel Nederlandse als Duitse teams van vier personen nemen het tegen elkaar op in de competitie.

 

Grensmarkt
Vanaf 11.00 uur is de gemoedelijke grensmarkt met zowel Nederlandse als Duitse standhouders. Driekoppige feest en coverband ‘Highway to Heaven’ treedt op en maakt er een grote party van. Tegen het einde van de middag verzorgt dj Rolf Elsing “het prominentenbal”. Het zijn de feestvierende Nederlanders en Duitsers, gezellige activiteiten voor jong en oud en andere vermakelijkheden die het straatbeeld van Oldenkotte gaan bepalen. En dat kan niet anders dan gezellig worden.  

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven