Rondleiding Natuurpark Kronenkamp in Neede

NEEDE – Laat je verrassen in Natuurpark Kronenkamp op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering. Een bezoek aan het park is zeker de moeite waard en het is goed bereikbaar met fiets of auto. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Het twee hectare grote park is een openbaar park dat van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk is.

Rondleiding
In de maanden juli en augustus wordt er elke woensdagmiddag  een
rondleiding gegeven waarbij u onder meer de geschiedenis van de waterzuivering in Neede ontdekt. De start van de rondleiding, die ongeveer een uur in beslag zal nemen, is om 14.00 uur. De kosten bedragen 5, per persoon, dit is inclusief een consumptie.

Rioolwaterzuivering
Het natuurpark is ontstaan op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering waarvan alle 8 gebouwen nog aanwezig zijn. Een prachtige omgeving waar industrieel erfgoed en natuur samenkomen. Het geheel is een gemeentelijk monument en sommige bouwwerken hebben een nieuwe functie gekregen en als zodanig alleen al het bezoeken waard. In het ontmoetingscentrum Het Filter of op het terras is het heerlijk vertoeven. Naast het terras is een speelplek voor kleine kinderen.

Informatie
In het ontmoetings-/bezoekerscentrum
Het Filter is van 3 juli t/m 20 september de expositie met werken van de houtkunstenaar Han Bos en schilderijen van Betty Hulshof te bezichtigen. Het Filter is elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30  tot 16.30 uur geopend voor publiek. Het bezoekersadres is Kronenkamp 14 in Neede. Voor meer informatie over het park zie www.natuurparkkronenkamp.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven