Regenboogvlag die bij gemeentehuis hing lijkt in brand gestoken

BORCULO – De Regenboogvlag die sinds vorige week aan een vlaggenmast bij het Berkellandse gemeentehuis hing in het kader van Achterhoek Pride was dit weekend in eens verdwenen. Inmiddels lijkt het duidelijk dat onverlaten de vlag van de mast hebben gehaald en in het centrum van Borculo in brand hebben gestoken. Resten van de vlag liggen nabij de HEMA in Borculo. Wethouder Wormgoor bevestigt dat de vlag is weggehaald bij het gemeentehuis “Het klopt dat de regenboogvlag is weggehaald bij het gemeentehuis. Wij betreuren dit en doen aangifte. De politie zal het verder onderzoeken”.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Regenboogvlag die bij gemeentehuis hing lijkt in brand gestoken”

  1. Mag hopen dat de politie haar tijd beter kan besteden dan het idiote gedoe om een vlag. Je zou hopen dat ze zich net zo druk maken om serieuze zaken dan om die gender gekkigheid!

  2. Ik ken een aantal homosexuele mensen.. Je mag absoluut een mening hebben over het genre neutrale gebeuren… maar door deze actie sla je ook letterlijk heel veel mensen.. die je misschien ook wel kent van redelijk dichtbij , welke bv op het zelfde geslacht vallen met een vuistslag in hun gezicht. Vindt het echt een bizarre rotstreek. En ook een beetje eng. Want dit soort acties gebeuren ook in landen waar homoseksualiteit verboden is. En ik ga er vanuit dat wij als berkelanders niet zo “achterlijk” zijn.

  3. Ik word hier heel boos van, wat voor eikels doen zoiets..
    En die Harm van hierboven vind ik ook maar een zielig ventje. Als het geen betrekking heeft op hemzelf, is het blijkbaar geen serieuze zaak, typisch.

  4. Mag hopen dat die “Harm” zijn tijd beter kan besteden dan achterlijke bekrompen kutreacties hier neer te zetten.

  5. Iets aansteken (buiten rookwaar, vuurwerk en het paasvuur) is sowieso uit den boze…Je zou er bijna van gaan denken dat er vandaag de dag nog personen zijn die liever zien dat er bij het “ambtelijk apparaat” in Borculo enkel een neutrale vlag van Berkelland wappert (en bij nationale feestdagen het rood-wit-blauw, eventueel vergezeld van wimpel)……het is verschrikkelijk allemaal

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven