LHBTI + gemeenschap centraal tijdens Achterhoek Pride die vandaag van start gaat

BERKELLAND – Vandaag begint voor de derde keer deAchterhoek Pride. De Achterhoek Pride is een maand waarin burgers, organisaties en bedrijven  in de Achterhoek aandacht vragen voor inclusie en diversiteit. Daarbij staat de lhbti+-gemeenschap centraal. “Jezelf zijn en blijven, dit geldt voor een ieder van ons! In onze mooie streek zijn nog steeds mensen die het lastig vinden om zichzelf te zijn. Steek je hoofd boven het maaiveld uit, wees jezelf ,doe  gek en nietnormaal. Wees Trots op wie je bent. Trots in de Achterhoek is dan ook onze slogan!”. Zo laat Ieneke Spoor van de Berkellandse werkgroep van de Achterhoek Pride weten.

De gemeenten Lochem, Zutphen, Doetinchem, Aalten, Winterswijk , Bronckhorst, Oude -Ijsselstreek en Berkelland hebben zich aangesloten bij de Pride maand. Al deze gemeenten zullen een mooi programma samen stellen. Ook in 2024 is een werkgroep vanuit gemeente Berkelland mensen aan de slag gegaan. Zij hebben mooie activiteiten samen met diverse ondernemers op de kaart gezet. Denkend aan de exposities van Eren Karayavuz en Anneke Schelfer die in het Spieker te Eibergen exposeren. Sjoerd van Rooy die van 1 juni t/m 26 juni in het “Spuythuys” te Borculo exposeert. Hij heeft zijn expositie genoemd als Visualisatie van gevoeld geluid.

Wandelen en fietsen
Ook is het de moeite waard  om mee te doen aan de wandel en fietstochten van Camping Veldzicht met de Love Togetherfietstocht (start op 23 juni) in Haarlo  waar je langs de mooie plekken fietst van de Achterhoek. Aanmelding Veldzicht gewenst voor 16 juni. Camping Veldzicht ligt aan de Veldweg1 in Haarlo. En bij Camping Klein  Haneveld in Borculo aan de Lebbenbruggedijk 11 alwaar men kan starten op 1 juni. In het Huuske liggen de fiets en wandel routes klaar. Een goed begin van de wandel of fietstocht is een lekker bakje koffie en of thee. Vanzelfsprekend zijn deze activiteiten gratis.

Meer activiteiten
Zo zijn er meerder activiteiten in de Achterhoek. Deze zijn te vinden op de Facebook en op Instagram Achterhoek Pride. In Eibergen zal de Nerderlands Hervormde kerk boven alles uitsteken, de kerk is belicht in de Regenboogkleuren. “Bij binnenkomst van Eibergen zal deze in de avonduren zeker opvallen en het nut van deze Pride Maand uitstralen”. Zegt Ieneke.

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “LHBTI + gemeenschap centraal tijdens Achterhoek Pride die vandaag van start gaat”

  1. Wanneer iedereen zich nu eens bezig hield met zichzelf en liet leven en laten leven……waren dit soort dagen overbodig
    Jammer dat dit nog steeds nodig is!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven