Jonge pianotalenten laten zich horen in Dorpskerk Ruurlo

RUURLO – Er zijn in Ruurlo veel mensen die pianoles kregen van Irene Venderbosch. Ook blijkt er veel talent te zijn dat zich verder ontwikkelt aan de hand van Irene. Jaarlijks laten zij tijdens een ‘voorspeeluur’ horen hoe ver hun spel gevorderd is. Dit jaar doen ze dat op zaterdag 29 juni om 15.00 uur in de Dorpskerk.

Voorspeeluur
Het is niet de eerste keer dat de Dorpskerk de entourage biedt voor het voorspeeluur. De vorige keren was het een groot succes, niet alleen door het spel van de veelal jonge talenten, maar ook door de aanwezigheid van veel belangstellenden. De Dorpskerk was goed gevuld. Irene Venderbosch en haar leerlingen laten zich horen in de Ontmoetingsruimte van de Dorpskerk. Daar is ruimte voor zo’n tachtig bezoekers op de tribune en de stoelen. Komen er meer mensen, dan worden er stoelen bijgeplaatst. Iedereen is welkom. De bezoekers zitten dichtbij de vleugel en hebben daarmee een goed zicht op de optredende jonge musici. De concentratie en het enthousiasme van de pianisten is voor iedereen voelbaar. De opluchting na de laatste gespeelde noot ook.

Open Kerk
Het voorspeeluur maakt deel uit van het Open Kerk zomerprogramma, waarbij de kerkdeuren tot 31 augustus elke zaterdagmiddag open staan tussen 14.00 en 16.30 uur. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in deze mooie, ruim zevenhonderd jaar oude kerk. Er zijn gastvrouwen en/of -heren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Het complete programma van de Open Kerk in deze zomermaanden staat op de website van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. De entree is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven