Jeugdleden RTC de Stofwolk aan de start NK jeugdwielrennen


EIBERGEN – Op zaterdag 8 juni as. is het NK jeugdwielrennen in het plaatsje Zuidland, georganiseerd door PRC Delta. Het parcours in Zuidland, gemeente Nissewaard, heeft een lengte van 1590 mtr. Dit beloofd dus veel spektakel zaterdag.

Kwalificatiewedstrijden
De  jeugdleden van RTC de Stofwolk hebben de afgelopen twee maanden 5 kwalificatiewedstrijden gereden, waaronder in Tiel, Brakel. Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Oldenzaal. Vanaf dit seizoen heeft KNWU Nederland opgedeeld in 4 regio’s. Als club, RTC de Stofwolk, is men ingedeeld in regio Midden-Oost.

Eindklassement
Na de laatste wedstrijd vorige week in Oldenzaal, het Regionaal Jeugd Toernooi, werd het eindklassement opgemaakt aan de hand van de behaalde punten en dit bepaalde of men in aanmerking kwam voor een startbewijs op het NK. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je mee mag doen aan het NK. De renners van RTC de Stofwolk hebben hard gewerkt om zich te kunnen plaatsen.
RTC de Stofwolk is dan ook goed vertegenwoordigd. In totaal hebben 6 renners zich gekwalificeerd, hier is de club natuurlijk super trots op.

Klaar
De jeugd is er klaar voor en de laatste trainingen worden momenteel afgewerkt.

Deelnemers NK 2024 zijn;
Cat. 2 jongens;
Roan Koster (Enschede)
Sep Nijkamp (Neede)
Cat. 3 meisjes;
Milou van den Berg (Eibergen)
Cat. 6 jongens
Mart Braam (Eibergen)
Jens Laponder (Noordijk)
Cat. 7 jongens
Jurre Grashof (Haaksbergen)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven