Fred van der Holst stapt op bij OBL en gaat verder met eigen partij


BERKELLAND – De onrust in de Berkellandse gemeenteraad is nog lang niet tien einde. Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de afgelopen tijd en vanwege verschillende veranderingen binnen Ondernemend Berkelland (OBL), hebben raadslid Fred van der Holst en commissielid Stefan Wallerbos besloten om zich per direct af te splitsen.

Nieuwe partij
Fred van der Holst heeft fractievoorzitter Bennie Morsink van OBL medegedeeld zijn raadszetel te behouden (Van der Holst werd bij de verkiezingen met voorkeurstemmen gekozen) en het raadswerk voort te zetten onder een andere partijnaam. Stefan Wallerbos heeft zijn ontslag als commissielid van OBL aangeboden en zal in de eerstvolgende raadsvergadering worden voorgedragen als commissielid van de nieuwe partij. Van der Holst gaat zijn nieuwe partij “Voor Mooi Berkelland” noemen.

Tien partijen
Voor Mooi Berkeland zal de tiende partij worden in de Berkellandse gemeenteraad. Van der Holst wilde in eerste aanvang na de verkiezingen van maart 2022 niet meer terugkeren in de raad, maar stond op de lijst voor OBL/BBB. De Eibergenaar werd met voorkeurstremmen gekozen en besloot zijn plek in te nemen. Niet veel later ontstond er een conflict in de fractie en besloten Morsink en Van der Holst zich af te splitsen. Ruim twee jaar na dato splitst Van der Holst zich dus opnieuw af. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Fred van der Holst stapt op bij OBL en gaat verder met eigen partij”

  1. Het zijn net kinderen ,maar de raadsleden en wethouders hebben veel minder verstand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven