Drie dagen Oranjefeest in Geesteren

GEESTEREN – Een aantal weken voorafgaand aan het feest ontvangen buurten en vriendengroepen uit Geesteren twee opdrachten: één opdracht voor de vrijdagavond en één voor de zaterdagmiddag van het Oranjefeest.
• De opdracht voor vrijdagavond ontvangen de deelnemers op de avond zelf.
• De opdracht voor zaterdagmiddag is de zeepkistenrace, waarbij buurten en vriendengroepen met meerdere zeepkisten mee mogen doen.
Het doel van deze buurtopdrachten is saamhorigheid te creëren en verbinding te krijgen in de buurt en tussen de buurten.
Het programma op vrijdag
Vrijdagochtend 5 juli is het feest voor de kinderen van de basisschool. Iedereen mag meedoen aan het Open Podium. Wanneer de kinderen hun acts hebben gepresenteerd, is het in de middag tijd voor muziek in het dialect; een gezellige middag voor iedereen met medewerking van het Brook Duo.
’s Avonds om 19.00 uur begint het vogelschieten-/gooien en kunnen de buurten beginnen met de uitvoering van de eerste buurtopdracht. De buurtopdracht omvat verschillende onderdelen en deze zijn geschikt voor jong en oud. Wij vragen buurten, keten- en vriendengroepen om zich aan te melden voor 22 juni. De feestband Satisfexy zal vanaf 22.00 uur zorgen dat iedereen uit z’n dak kan gaan met lekkere meezingers.
Zaterdag
Zaterdagochtend wekken de reveilleblazers de inwoners van Geesteren. Vanaf 14.00 uur is het tijd voor de spectaculaire Zeepkistenrace voor buurten, vriendengroepen en kinderen. Dit belooft een mooi spektakel te worden! Er zijn twee categorieën waar de buurten/vriendengroepen punten mee kunnen verdienen: voor de snelste zeepkist en voor de mooiste zeepkist. Buurten /keten/vriendengroepen mogen met meerdere zeepkisten meedoen, er telt er echter maar eentje mee voor punten in beide categorieën. Verder zijn er nog punten te verdienen met een foto opdracht. De leukste/origineelste foto tijdens het bouwen van de zeepkisten ontvangt de meeste punten!
De semi-akoestiche coverband Livin’Room is zaterdagmiddag aanwezig met live muziek. Zaterdagavond wordt er vanaf 21.00 uur gas gegeven met DJ Rob Toonen en om 00.45 uur is er een after-party met DJ Darris.
Zondag
De zondagmorgendienst in de feesttent wordt een heel bijzondere. Geen dominee verzorgt de viering, maar christelijk cabaretier Ruurd Walinga. De cabaretviering begint om 10.30 uur.Ruurd Walinga speelt zijn voorstelling “Happen naar de Baas”, dat gaat over geluk. Het is een humoristische zoektocht naar geluk, waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, maar zichzelf. Na afloop van de tentdienst is er koffie, thee, ranja én heeft de cabaretier voor elke bezoeker een verrassing.
Om 12.30 uur kunnen de bezoekers van het feestterrein een bodempje leggen met een lekkere lunch, waarbij de Borchländer Musikanten zullen optreden. Opgeven voor de lunch is gewenst, voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd. Als inwoners uit Geesteren zich hiervoor willen opgeven kunnen ze de onderstaande QR code scannen. Aansluitend komt het feest in Tiroler sferen met de beste Polka Power Band Wahnsinn. En daarmee wordt het gezellige zomerweidefeest in Geesteren afgesloten.
Meer informatie op:

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven