Chaos in Berkellandse politiek houdt aan: Rudi van de Esschert splits zich af en komt met 11de partij in de raad


BERKELLAND – Berkelland lijkt de komende twee jaar volledig stuurloos. Vanmorgen heeft Rudi van de Esschert laten weten zich af te splitsen van Gemeente Belangen Berkelland, de partij waarvoor hij jaren lang actief was. Van der Esschert vertrekt niet uit de gemeenteraad, maar begint zijn eigen partij. Daarmee komt het totaal aantal partijen in de Berkellandse gemeenteraad op 11. Van deze 11 fractie zijn er vijf eenmansfracties. Een nieuwe coalitie vormen wordt nu nog een hele klus. Komende dinsdag is de eerst volgende raadsvergadering.

Spijt
Van de Esschert lijkt ook spijt te hebben van zijn daden. Hij was er vorige week dinsdag mede verantwoordelijk voor dat er drie wethouders per direct werden ontslagen. “Er is de afgelopen weken veel gebeurd in de raad van Berkelland. Er was sprake van
beschuldigingen, statements en fractiesplitsingen. Emotionele gebeurtenissen met grote gevolgen. Dit is niet waar wij als volksvertegenwoordigers voor behoren te staan. Wij moeten ervoor zorgen dat onze gemeente een plek is waar iedereen fijn kan wonen en samen kan genieten. Ik heb de motie ondersteund (de reden daarvoor staat beschreven in onze verklaring), maar weet ook heel goed wat het effect daarvan is. Ik sta 100% achter onze organisatie. Ongewenst gedrag kan niet en mag niet in een professionele organisatie. Dat wij als raad het vertrouwen in onze ambtenaren hebben beschadigd, raakt mij diep. Mijn excuses daarvoor dat het zover is gekomen. Ik zal alles doen om het vertrouwen te herstellen en te verbeteren. We moeten Vooruit. We maken fouten en daar leren we van. Deze leerschool was duur en pijnlijk”.

Afsplitsing
Net als eerder Fred van der Holst, splitst Van de Esschert nu dus af “Binnen Gemeentebelangen Berkelland hadden wij soms verschillende meningen, maar we kwamen er altijd gezamenlijk uit. Helaas is dat, mede door de recente ontwikkelingen niet gelukt. De een wil linksaf en de ander rechtsaf, en daarom heb ik mij afgesplitst van Gemeentebelangen Berkelland en ga ik verder onder de naam Berkelland Vooruit. We moeten Vooruit, hoe moeilijk het ook is. Ik heb veel obstakels in mijn leven overwonnen en ik wil deze
uitdaging graag samen met de hele raad aangaan. Ik heb in het begin van deze raadsperiode al aangegeven dat we als één raad verder moeten gaan zonder partijpolitiek, zonder coalitie of oppositie. Wij zijn allemaal volksvertegenwoordigers en laten we elkaar opzoeken om het beste voor onze inwoners in Berkelland te bereiken. Ik sta altijd open voor vragen bij een kop koffie of iets anders. We moeten samen Vooruit, de raad, de ambtelijke organisatie en de inwoners van Berkelland. Hiervoor ga ik me weer nadrukkelijk inzetten maar nu met de partij Berkelland Vooruit.

 

 

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Chaos in Berkellandse politiek houdt aan: Rudi van de Esschert splits zich af en komt met 11de partij in de raad”

  1. Respect voor een raadslid die eerlijk en open is over een eerder genomen besluit waar hij nu spijt van heeft !

  2. Dit rommelt maar verder. Er is tijd voor nieuwe verkiezingen. Zo dat de kiezer weer kan kiezen. Deze raad van Berkelland is nu een complete soup geworden.

  3. Andries Bosma

    Zijn er blijkbaar toch nog een paar mensen die hun verantwoordelijkheid nemen. Het zegt ook alles over Gemeentebelangen Berkelland en OBL.
    Wat een politiek onvermogen! Restantfracties van deze beide partijen, en ook VVD, BBB en D66, doe wat goeds waar iedereen in Berkelland wat aan heeft en jullie heel lang dankbaar voor zal zijn: Hef jezelf op en kom nooit weer in de raadszaal!! Jullie helpen alles naar de kloten en nog van ons geld ook!

  4. Het gaat net als in de landelijke politiek…….
    Zoveel(kleine) partijen die alleen ook niets kunnen.
    Een rommeltje!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven