Bijdrage MenzisFonds voor DUO-fiets de Schoven in Ruurlo


RUURLO – In het woon- en zorgcentrum de Schoven is men nog steeds bezig met de inzamelactie voor een nieuwe DUO-fiets. “Vol enthousiasme begonnen we in december met de actie. De eerste stappen werden vlot gezet zoals het in een actie gaat. Bewoners en familie droegen bij. Gulle gevers meldden zich op de bankrekening van de actie. Diverse bedrijven wisten onze actie te vinden en BONI stelde in het voorjaar de statiegeld machine ter beschikking. Binnen no-time hadden we de eerste 5000 binnen. Zoals zo vaak gebeurt viel het toen een beetje stil. Tot overmaat van ramp viel de huidige fiets uit, door een onoverkomelijk pechgeval. Dus nu zitten we helemaal zonder”.


En dan komt alles toch ineens in beweging
Een paar flinke donaties van mensen, die erg betrokken zijn bij de actie, een donatie vanuit een kerkelijke collecte en een heugelijke mededeling van het Menzisfonds.


MenzisFonds
“Van de 120 aanvragen, die daar binnen zijn gekomen is ons project geselecteerd voor een bijdrage. In de categorie regio Achterhoek. Wij werden uitgenodigd om op 24 juni 2024 deze bijdrage in ontvangst te komen nemen op het hoofdkantoor van Menzis in Enschede. Samen met Tom Blekkink vanuit het zorgteam heb ik die prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in ontvangst mogen nemen. Op die avond reikte Elske Warringa van de Ledenraad ons een check uit van € 2500,-. Trots als een pauw keerden wij ’s avonds terug naar huis. Geweldig”.

 

Menzis heeft een fonds, dat jaarlijks projecten honoreert met een bijdrage als het project volgens de website voldoet aan: “ ……..Belangrijkste uitgangspunt voor een project om financiering te krijgen, is dat het de leefkracht van mensen versterkt. Dat het bijdraagt aan een gezondere leefstijl, door bijvoorbeeld meer beweging, gezonde voeding en mentale fitheid te stimuleren. Het helpt om de kwaliteit van leven voor de inwoners van onze regio’s te vergroten. Om (verergering van) ziekte te voorkomen. En om de zorg toegankelijk te houden………”.

 

“Dat kun je dus van ons project voor een nieuwe duo-fiets als treffend beschrijven. Daarmee zijn we dus geweldige geholpen. De aanschaf van de fiets heeft nog een laatste zetje nodig, dus we blijven actie voeren. Zodat iedereen ons met de laatste loodjes kan meehelpen”.

 

Acties:
Komende maanden hangt de actie bij PLUS markt op de statiegeld machine. Dus iedereen kan helpen met het doneren van statiegeld bij PLUS Stam in Ruurlo. En wat het fietsen met dit mooie weer betreft. Bike Totaal Hofstede helpt De Schoven de komende tijd uit de brand met een bruikleen van een duo-fiets. “Zodat de bewoners kunnen blijven fietsen en wij met onze actie door kunnen gaan voor de aanschaf van een nieuwe fiets”. Besluit Bertil Knops.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven