Berkeltip: Wie maakt de mooiste Berkelfoto?

BERKELLAND – Nou, daar staan jullie dan. Aan mijn eind. Bij de IJssel in Zutphen. Dat is hier wel even wat anders dan in Billerbeck waar ik zo maar de grond uitkom. De Berkelwandeling is voorbij. Maar ik ben nog niet drinkbaar! De wedstrijd begint pas. Daarom stel ik voor vanaf vandaag met z’n allen mooie foto’s te maken van mij. En verhalen. En video. En podcast…

Was getekend, De Berkel!

Tip voor altijd
Ik heb gedurende de Berkelwandeling iedere dag een tip gegeven hoe jullie me drinkbaar kunnen krijgen. Ik moet zeggen, aan de wandelaars die meededen aan deze toch van Billerbeck naar Zutphen zal het niet liggen. Maar we moeten nu verder: ik hoop dat jullie in het Berkeldal niet meer met de rug naar me toe staan, maar je omgedraaid hebben met het gezicht naar me toe. Dat je me nooit meer ziet zoals je me eerst zag. Want ik ben niet jullie afvoerputje, ik ben jullie levensader.

De bestuurders hebben gisteren de verklaring van de Berkel ondertekend. Donders mooi begin. Zij hebben via wet- en regelgeving invloed op mijn gezondheid. Maar we kunnen zelf ook aan de bak! Lees verder hoe.

Laatst had een groepje communicatiedeskundigen een brainstorm bij mij op de oever. Ze hadden het over gewin, genot en gemak voor de klant, over informeren, inspireren en activeren. Eentje zei dat je een kleine groep vooroplopers moet hebben om de massa mee te krijgen.
Wat me het meest aansprak was het idee dat je een goede verkoper nodig hebt, met veel kennis van zaken en een breed netwerk, om mensen over te halen tot ander gedrag. En o ja, zei die deskundige, dan heb je ook nog een goed verhaal nodig.

Nou, ík ben dat goede verhaal. Een drinkbare Berkel is dat goede verhaal. En jullie zijn met z’n allen die goede verkoper met een breed netwerk. Daarom stel ik voor dat jullie vanaf nu allemaal het hele jaar door mooie foto’s mooie verhalen, mooie video’s, mooie schoolprojecten, mooie spreekbeurten, mooie boeken, een mooie documentaire, mooie van alles en nog wat over mij gaan maken. Stuur ze maar op naar de redactie. Die weet er wel raad mee.

Laten we de aandacht van de afgelopen wandeling niet meer loslaten. Wedden dat ik dan vanzelf weer drinkbaar ga worden? Dat is voor mijn gezondheid. Maar dat is ook voor jullie gezondheid.

Proost.

Ie kunt better mar zunig weane met mie.

Bij de foto: De afgelopen weken stonden in deze column al heel mooie Berkelfoto’s. Vandaag deze libelle, het symbool van de Berkelwandeling.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven