Berkeltip: Wandel het Berkelpad en krijg respect voor de rivier

BERKELLAND – Van Billerbeck tot Zutphen kun je langs mijn oever het Berkelpad wandelen. Trek daar eens een dikke week voor uit. Geniet ervan. En sta stil bij de schoonheid.

Was getekend, De Berkel!

Tip 8

Vandaag heeft de wandelgroep die aandacht voor een drinkbare Berkel een rustdag. In een week is de groep van de bron bij het Duitse Billerbeck naar de grens met Nederland bij Oldenkotte gewandeld.

Billerbeck, zo leerden de wandelaars onder aanvoering van Lady Drinkabkle Rivers Li An Po, is de bron van de rivier omdat daar ondergronds een bekken blijkt te zitten waar regenwater niet door naar beneden zakt. Is die bekken vol, dan stroomt die over. Naar Nederland toe is daar de Berkel ontstaan.

Overal in Duitsland blijkt veel aandacht voor de rivier, bleek de afgelopen wandeladagen. Hier en daar heeft hij zijn natuurlijke loop terug gekregen. Bij Billerbeck is een buitenklaslokaal gemaakt waar kinderen buiten les krijgen. De ondergrondse loop bij Coesfeld heeft een zijtak om de stad zodat vissen makkelijker stroomopwaarts kunnen. Door het stroomgebied te verbreden kan de rivier nieuwe meanders ontdekken. Waterlozing van industrie staat onder strenge controle waardoor de industrie zich ook aanpast.

Als je het weet ga je dat allemaal zien als je langs mijn oevers wandelt. Maar als je dat niet weet, zie je ook heel veel. Het is hier immers prachtig! Puur natuur! Alleen daarom al nodig ik je uit het Berkelpad een keer te bewandelen.

Morgen wandelen jullie Nederland in. Völle wille. Maar vandaag eerst even uitrusten.

Ie kunt better mar zunig weane met mie.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkeltip: Wandel het Berkelpad en krijg respect voor de rivier”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven