BBB Berkelland tegen Ontwerp-Beleidsdocument grote windmolens

BORCULO – BBB Berkelland stemde afgelopen dinsdag tegen het Ontwerp-Beleidsdocument grote windmolens. Wij spraken met Bouke Winters.

Bouke Winters waarom hebben jullie tegen het “Ontwerp-Beleidsdocument grote windmolens (zoekgebied K)” gestemd? Zijn jullie tegen het ter inzage leggen van beleidsdocumenten?

Nee, integendeel. BBB Berkelland vindt het eigenlijk juist heel belangrijk dat iedereen beleidsdocumenten kan inzien. BBB Berkelland heeft tegen gestemd omdat wij het niet willen vaststellen. Wij zijn totaal geen voorstander van (immens grote) windmolens. Onder andere vanwege gezondheidsredenen en de problemen met het stroomnetwerk lijkt dat ons al reden genoeg om geen windmolens te plaatsen.

Wat BBB Berkelland nog “graag” even meldt is dat het onderwerp-beleidsdocument 6 weken ter inzage ligt. In deze periode kan er gereageerd worden op de inhoud door het indienen van een zienswijze. Door een zienswijze in te dienen kan iedereen bezwaar maken. Aangezien op 14 Mei de hamer is gevallen heeft iedereen nog ruim 2 weken de tijd om zienswijzen in te dienen en het beleidsdocument in te zien via deze link. 

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “BBB Berkelland tegen Ontwerp-Beleidsdocument grote windmolens”

  1. De BBB is dus tegen windmolens. Er is momenteel slechts één ‘goed’ alternatief’: zonnepanelen op de akkers van agrariërs. Dat ziet er helemaal niet uit. Maar dat is dus wat BBB wil? Of heeft die partij nog alternatieven? Die moeten dan waarschijnlijk nog verder ontwikkeld worden en dat duurt jaren, maar zo veel tijd hebben we niet meer.

  2. Kerncentrales zijn een prima alternatief. Veilig en een hoge energie dichtheid zodat je heel nederland niet hoeft te verrommelen met foeilelijke zonnepanelen en windmolens.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven