Fietstocht TIP langs highlights Noord-Oost Eibergen


EIBERGEN/HAAKSBERGEN/REKKEN- Op zaterdag 25 mei organiseert het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Eibergen opnieuw een bijzonder mooie fietstocht door het buitengebied van Eibergen, Haaksbergen en Rekken. Zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers komen aan hun trekken.

Route
De route voert langs de karakteristieke  Mallumse Molen en de Oosterdorper watermolens en over het rustieke Haaksbergse Veen. Onderweg passeer je in het Lankheterbos het waterpark Lankheet met zijn typische stapstenen en kunstwerken. Hou je camera bij de hand, want fotogeniek is de tocht gegarandeerd. De weg leidt door het grensdorpje Oldenkotte, waarna je doorfietst langs de meanderende Berkel naar de Piepermolen in kerkdorpje Rekken. Er is keuze tussen drie verschillende afstanden; 35 km, 44 km en 58 km. Alle routes leiden langs buitengewone plekken en natuurgebieden.  Starten kan tussen 9.30 uur en 11.30 uur vanaf de TIP in Eibergen, Grotestraat 59. Rondom de TIP is voldoende parkeergelegenheid.

Informatie
Voor onderweg ontvang je een versnapering en na de fietstocht staat een heerlijke kop huisgemaakte soep klaar. Kosten voor deze fietstocht zijn € 7,50. Onderweg zijn diverse horeca-gelegenheden. Voor meer informatie: TIP Eibergen, 0545-471911

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven