Jaarwisseling in Berkelland: Meerdere burenruzies, twee kleine brandjes en meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar

BERKELLAND – De jaarwisseling in Berkelland verliep dit jaar wat minder rustig dan voorgaande jaren. Burgemeester Joost van Oostrum “Ik hoop dat er vanmiddag her en der een kopje koffie wordt gedronken om de “burenruzies” van vannacht uit te praten. Er zijn vannacht namelijk enkele momenten geweest waarop de politie ingezet is om burenruzie tot bedaren te brengen”.

Schade en slachtoffers
Van eventuele schade in de openbare ruimte heeft de burgemeester op dit nog geen overzicht. “Ik weet van twee kleine brandjes in Borculo en Eibergen, maar dat is snel opgelost. In de regio zijn er meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar. Die cijfers komen om 12.00 uur naar buiten”.

Update:
Jaarwisseling 2023/2024 in VNOG 
De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 67 keer gealarmeerd. Vorige jaarwisseling (2022/2023) is de brandweer 103 keer gealarmeerd.

Via het Dashboard Kerncijfers NIPV zijn alle gegevens per Veiligheidsregio in te zien:
(LET OP: vanaf 12.00 uur is het dasboard bijgewerkt met de gegevens van de jaarwisseling 2023/2024)

De meldingen betroffen met name container- en afvalbranden. Daarnaast ook een aantal meldingen van stormschade door de harde wind. De brandweer heeft geen melding gemaakt van agressie en/of geweld richting brandweermensen.

Slachtofferbeeld 
Het beeld op dit moment op basis van informatie van 5 ziekenhuizen en de 5 huisartsposten in onze regio is dat er 53 vuurwerkslachtoffers zijn behandeld. Vorig jaar waren dit 31 vuurwerkslachtoffers.

Van de 53 vuurwerkslachtoffers zijn 12 personen behandeld in de ziekenhuizen en 41 personen op de huisartsenposten. De letsels betroffen met name letsels aan de ogen, maar ook aan gelaat en handen.

De ziekenhuizen, huisartsenposten en ambulancedienst hebben drie meldingen gemaakt van (verbale) agressie en/of geweld richting hulpverleners.

 

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Jaarwisseling in Berkelland: Meerdere burenruzies, twee kleine brandjes en meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar”

  1. Tonny Houtsma

    100 waarschuwingen en dan toch gebeuren er ongelukken, en moet de politie optreden zo jammer dit.

  2. Gerrit Fokkers

    Schijf eens een keer wat er wel goed gaat
    Zeker voor burgermeester
    Voor 95% was wel positief
    Het andere regel onder ling.

  3. Op ruim 811.000 inwoners in deze veiligheidsregio…. Misschien het waarschuwen voor de “vuurwerktraditie” overlaten aan zorgverzekeringen en letselschade advocaten. Kan de overheid zich richten op het vertrouwen terugwinnen van de bevolking.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven