Nieuw energie uitvoeringsprogramma Berkelland naar gemeenteraad

BERKELLAND – Berkelland versterkt het stimuleringspakket voor de energietransitie. De bestaande ondersteuning voor inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven zetten we voort en breiden we uit om de benodigde stappen richting een klimaatneutraal Nederland te zetten. Dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad. Met het nieuwe energie uitvoeringsprogramma dragen we bij aan de doelstelling om de uitstoot van CO2 in 2030 met 55% te verminderen. En werken we aan een energieneutrale Achterhoek uiterlijk in 2050.

Wethouder Gerjan Teselink: “De energietransitie is van ons allemaal. Iedere stap die een inwoner, vereniging of bedrijf daarin zet helpt om de klimaatopgave te halen. We zien dat we veel inwoners met onze regelingen helpen bij het verduurzamen van hun woning. Dat helpt hen ook in de portemonnee. We blijven ons inzetten om het voor inwoners en organisaties zo eenvoudig mogelijk te maken om gebruik te maken van de diverse regelingen.”

De bestaande ondersteuning blijft
Het Energieloket Achterhoek, de subsidie Berkelland bespaart en de duurzaamheidsleningen voor inwoners en organisaties blijven vertrouwde onderdelen in het energie uitvoeringsprogramma. En ook de regelingen tegen energiearmoede zetten we stevig voort.

De grote uitdaging vraagt ook om nieuwe aanpakken
De energietransitie geeft ons ook nieuwe uitdagingen. Onze ondersteuning blijven we uitbreiden om deze ook aan te gaan. In het energie uitvoeringsprogramma komt nadrukkelijk ruimte om nieuwe aanpakken uit te proberen. Bijvoorbeeld om nieuwe doelgroepen te bereiken of om innovaties te faciliteren. Ook gaan we werken aan oplossingen om goed om te gaan met de schaarse ruimte in het energienetwerk.

Het nieuwe energie uitvoeringsprogramma leest u op www.gemeenteberkelland.nl

Informatie over Berkelland Energieneutraal en subsidies voor particulieren, verenigingen en maatschappelijke organisaties is te vinden op de website van de gemeente.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven